Yunet
 

Kultura

Novosadska premijera filma „Radnička klasa ide u pakao“

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 10. april 2024. • 09:58 •

Novosadska premijera filma „Radnička klasa ide u pakao“

Nakon svetske premijere na filmskom festivalu u Torontu i prikazivanja na Međunarodnom filmskom festivalu FEST, novosadska premijera filma „Radnička klasa ide u pakao“ biće održana u četvrtak, 11. aprila u 19 časova u bioskopu Arena Cineplex. Nakon projekcije filma publika će imati priliku da učestvuje u razgovoru sa autorskom ekipom filma u kafeu The End koji se nalazi u sklopu bioskopa. Ulaznice su u prodaji na blagajni bioskopa Arena Cineplex.

Film je nakon prošlogodišnje svetske premijere u Torontu bio prikazan na festivalima u Talinu, Geteborgu i Sofiji, a krajem ovog meseca biće prikazan i na festivalu u Visbadenu. Na ovogodišnjem FEST-u, film “Radnička klasa ide u pakao” osvojio je tri prestižne nagrade: nagradu Beogradski pobednik za najbolju režiju u glavnom takmičarskom programu, nagradu kritičara “Nebojša Đukelić” za najbolji film regiona i nagradu Fedeora za najbolji evro mediteranski film.

Film “Radnička klasa ide u pakao”, reditelja i scenariste Mladena Đorđevića, donosi nam priču sa elementima trilera i horora sa primesom crnog humora. Priča prati Svetlanu i bivšeg robijaša Miju koji udruženi sa ostalim radnicima pokušavaju da pronađu izgubljene i mistične puteve pravde, nakon što su dobili otkaz u lokalnoj fabrici. U glavnim ulogama su Tamara Krcunović, Leona Lučev, Ivan Đorđević, Oliver Viktorović, Tomislav Trifunović, Momo Pićurić i drugi.

Trejler fima: https://www.youtube.com/watch?v=qeHwjEwncxg&ab_channel=MegaComFilm

Projekcija filma je omogućena u saradnji sa nevladinim udruženjem OFF Novi Sad koji se zalaže za doprinos kulturnoj sceni organizovanjem kulturnih događaja iz svih oblasti umetnosti putem kojih se afirmišu autorska, angažovana, aktuelna i alternativna umetnička ostvarenja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena