Yunet
 

Sport

„Crvenka Jafa“ treća u plej ofu, „Lipar“ uspešniji u opštinskom derbiju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. april 2024. • 00:00 •

„Crvenka Jafa“ treća u plej ofu, „Lipar“ uspešniji u opštinskom derbiju

KULA, 29.04.2024. – U 25. kolu Srpske lige Vojvodina „Hajduk 1912“ je poražen na gostovanju u Zrenjaninu od „Radničkog“ sa 1:0. U narednom kolu „Hajduk“ dočekuje „1. maj“ iz Rume, a na tabeli su četrnaesti sa 26 bodova.

U opštinskom derbiju 24. kola Područne lige Sombor „Lipar“ je savladao „Kulu“ sa 2:1. Strelci za „Lipar“ bili su Šegan i Barna, dok je gol za „Kulu“ postigao Gačević. Ekipa „Crvenke“ poražena je od „ŽAK“-a sa 3:1, a jedini gol postigao je Knežević. Kada je o ekipi „Rusina“ reč, oni su igrali 1:1 protiv „Krila Krajine“. Jedini gol za „Rusin“ postigao je Sajanković. U narednom kolu „Kula“ dočekuje „Radnički 1918“ iz Ratkova, „Crvenka“ igra u Mladenovu protiv „Budućnosti“, „Rusin“ dočekuje ekipu „Soko“, dok „Lipar“ igra u Paragama protiv „Budućnosti“. Na tabeli „Lipar“ je deveti sa 30 bodova, „Rusin“ deseti sa 28 bodova, „Crvenka“ dvanaesta sa 25 bodova, dok je „Kula“ četrnaesta sa 22 boda.

Kada je o Međuopštinskoj ligi Sombor -1.razred reč, ekipa „Poleta“ poražena je od ekipe „Aleksa Šantić“ sa 4:2. Strelac za „Polet“ bio je Bosnić, dok je postignut i jedan autogol. Ekipa „Mladosti“ savladala je „Zadrugar“ sa 6:0, a strelci su bili Sobek, koji je postigao dva gola, Damir Kilić, Mateja Kilić, Grdinić i Stamenković. U narednom kolu „Polet“ dočekuje „Jedinstvo Lemeš“, dok „Mladost“ igra u gostima protiv „Terekveša“. Na tabeli „Polet“ je treći sa 44 boda, dok je „Mladost“ osma sa 21 bodom.

Veterani Fudbalskog kluba „Kula“ ostvarili su veoma važnu pobedu u derbiju 13. kola Lige veterana „Ante Bačić“, pobedivši „Borac“ iz Bačkog Gračaca sa 3:1. Strelci za „Kulu“ bili su Mihajlović, Seratlić i Holovati. Na tabeli veterani „Kule“ su prvi sa 30 bodova, a u narednom kolu igraju u Ratkovu protiv ekipe „Radničkog“.

Rukometaši „Crvenka Jafa“ pobedili su u meču za treće mesto ekipu „Inđije“ sa 39:29. Najefikasniji u redovima „veverica“ bili su Račić sa devet i Feješ sa osam pogodaka, koji je bio i igrač utakmice. Iako je nedostatak sportske sreće presudio da „Crvenka Jafa“ ne ode u viši rang, u pitanju je jedna veoma perspektivna ekipa sa nekoliko igrača koji su budućnost srpskog rukometa, te razloga za preterano nezadovoljstvo nema.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena