Yunet
 

Poljoprivreda

Podrška prerađivačkoj poljoprivredi

Gradska M Televizija • Redakcija Gradska M • 2. februar 2024. • 16:37 •

Podrška prerađivačkoj poljoprivredi

Projekat Ministarstva poljoprivrede predstavljen je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici. Projekat se realizuje sredstvima Svetske banke, a prepoznatljiv je po modelu 50:40:10, što znači da poljoprivrednici mogu da pribave novu opremu uz 50% bespovratnih sredstava iz Projekta, 40% iz kredita i 10% sopstvenog učešća.

Projekat je namenjen malim mikro društvima, a prijave mogu da podnesu preduzetnici, privredna društva i zadruge koje imaju do 50 zaposlenih, 5 miliona obrta i koje u svom sastavu nemaju više od 25 procenata javnog kapitala.

Ivana Antić članica Tima za realizaciju Projekta i specijalista za društvene standarde najpre se zahvalila domaćinima i pozvala zainteresovane da konkurišu:

„U Sremu smo tokom prethodna dva poziva imali preko 100 zadovoljnih korisnika. Treći poziv objavljen je preko Uprave za agrarna plaćanja u novembru i otvoren je do 29. februara. Namenjen je poljoprivrednim proizvođačima koji se bave otkupom i preradom proizvoda tzv. agregatorima u 7 sektora, prerade mesa, mleka, pčelinjih proizvoda, voća, povrća i starim zanatima. Projekat je takođe namenjen malim i mikro privrednim društvima, prijave mogu da podnesu preduzetnici, privredna društva i zadruge koje imaju do 50 zaposlenih, 5 miliona obrta i koje u svom sastavu nemaju više od 25% javnog kapitala ili nisu povezana lica sa velikim ili srednjim preduzećima. Finansiramo od 25.000 do 400.000 evra za pojedinačne projekte”, rekla je Antić.

Treći javni poziv otvoren je do 29. februara, a sve prijave moraju se podneti elektronskim putem.

Za sve potrebne informacije na raspolaganju je Poljoprivredna savetodavna služba.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena