Yunet
 

Društvo

Edukacija đaka o bezbednosti u saobraćaju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 17. oktobar 2022. • 12:55 •

Edukacija đaka o bezbednosti u saobraćaju

Centar za unapređenje bezbednosti u saobraćaju, uz finansijsku podršku Uprave za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, tokom jeseni realizuje projekat edukacije učenika novosadskih osnovnih škola u oblasti bezbednosti u saobraćaju.

 Obuka je namenjena deci uzrasta od prvog do četvrtog razreda. Predavanja se odvijaju u skladu sa programom, koji je napravljen kako bi deci tog uzrasta bila preneta osnovna znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju i kako bi bili bezbedniji kao učesnici u saobraćaju i kao pešaci i kao biciklisti.
Tokom predavanja, sva deca su dobila edukativne flajere, kao i sveske koje je obezbedila Uprava za saobraćaj i puteve Grada Novog Sada, a u školama su istaknuti plakati edukativne sadržine, prilagođeni njihovom uzrastu, sa osnovnim porukama na koji način da se ponašaju kako bi bili bezbedni u saobraćaju.
Projekat se sprovodi petu godinu zaredom, a realizuje se sa ciljem kontinuirane edukacije dece tog uzrasta u oblasti bezbednosti u saobraćaju, jer jedino stalnim podsećanjem na značaj poštovanja saobraćajnih propisa, u budućnosti možemo očekivati manje žrtava saobraćajnih nezgoda.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena