Yunet
 

Društvo

Potpisan ugovor za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. oktobar 2022. • 13:38 •

Potpisan ugovor za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu

Danas je u Pokrajinskoj vladi potpisan ugovor za izgradnju sportske hale u Novom Kneževcu.

Reč je o višegodišnjem projektu vrednom 638,7 miliona dinara koji će biti finansiran iz pokrajinskog budžeta.
„U narednih nekoliko nedelja počeće izgradnja sportske hale. Uz podršku Opštine Novi Kneževac, biće sagrađen objekat površine 2.163 kvadratna metra sa 450 sedećih mesta, koji će imati uslove za održavanje takmičenja, a rok za završetak ovog projekta je 600 kalendarskih dana“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon potpisivanja ugovora.
„Planiramo da ovaj posao nastavimo i u Titelu i Sremskim Karlovcima. Cilj nam je da svaka opština u Vojvodini ima sportsku halu i uslove koji će zadovoljiti potrebe škola, sportskih klubova i rekreativaca“, izjavio je predsednik Mirović.
Predsednik je podsetio na to da je u opštini Novi Kneževac rekonstruisana vodovodna mreža i vrtić Predškolske ustanove „Srećno dete“, kao i da je saniran objekat Doma kulture.
„Pripremamo i brojne druge projekte u opštini Novi Kneževac i u drugim lokalnim samoupravama“, izjavio je predsednik Mirović.
Predsednik Opštine Novi Kneževac Radovan Uverić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ovoj investiciji jer ta opština nije imala sportsku halu uprkos velikom broju sportskih klubova i rekreativaca.
Ugovor za izgradnju sportske hale potpisali su predsednik Opštine Radovan Uverić i direktor kompanije „Intek“, koja je izvođač radova, Nenad Ognjanović.
Potpisivanju ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Miloš Maletić.
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena