Yunet
 

Društvo

Kompanija NIS obeležila 15 godina podrške lokalnim zajednicama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. februar 2024. • 16:21 •

Kompanija NIS obeležila 15 godina podrške lokalnim zajednicama

Kompanija NIS obeležila je danas 15 godina od uspostavljanja programa društvene odgovornosti na lokalu „Zajednici zajedno“ i predstavila rezultate 1.136 projekata koji su realizovani u 13 gradova širom zemlje, u koje je uloženo 1,7 milijardi dinara.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je istakao na svečanosti u Palati Srbija da ta kompanija već 15 godina u saradnji sa partnerima odlučno doprinosi boljem životu građana Srbije.

„U NIS-u verujemo da je razvoj kompanije potpun samo ako doprinosi napretku zajednice u kojoj živimo i radimo. Verujemo da lideri treba da pružaju primer drugima“, rekao je Tjurdenjev.

On je istakao da je u toku programa „Zajednici zajedno“ realizovano više 1.136 projekata u vrednosti 1,7 milijardi dinara, a da je unapređen rad više od 180 obrazovnih ustanova, 40 institucija kulture, 45 bolnica i domova zdravlja.

Kao i da je ta kompanija donirala 14 sanitetskih i patronažnih vozila, a da je uređeno preko 146 dečjih igrališta i sportskih teren.

Ministarka energetike Dubravka Đedović Handanović je istakla da je ta kompanija stub energetskog snabdevanja naše zemlje, kao i da je jedna od najuspešnijih.

„NIS je dolom kompanija svih građana Srbije i jedan od najvećih budžetskih davaoca i domaćih investotora. NIS je pravi primer društveno odgovorne inicijative koje daju snažan podsticaj socijalnom, naučnom i kulturnom razvoju naše zemlje“, rekla je ministarka.

Takođe, dodala je da ta kompanija jedna od prvih u Srbiji započela sa EFG aktivnostima.

Događaj su uveličali i ministarka nauke Jelena Begović, ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović i ministarka zdravlja Danica Grujičić i gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Salapura je istakao da koreni kompanije NIS potiču iz Zrenjanina, a da je kompanija imala veliki uticaj na razvoj tog grada.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je istakao da je sedište NIS-a u Novom Sadu i da je gotovo 10 odsto projekata te kompanije realizovano u tom gradu, u vrednosti od 240 miliona dinara.

Na događaju su predstavljena ulaganja kompanije u načno tehnološke parkove, a direktor NTP iz Niša Milan Ranđelović je istakao da je bitno da društveno odgovorne kompanije, poput NIS-a pruže podršku razvoju nauke u našoj zemlji.

Kako navode iz NIS-a, program „Zajednici zajedno“ jedan je od naznačajnijih u Srbiji po pitanju ulaganja na lokalu.

NIS kroz program aktivno doprinosi razvolu lokalnih zajednica u Beogradu, Novom Sadu, Pančevu, Nišu, Čačku, Kikindi, Zrenjaninu, Požarevcu, Kanjiži, Srbobranu, Novom Bečeju, Žitištu i Velikom Gradištu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena