Yunet
 

Društvo

Prve dve godine brze pruge od Beograda do Novog Sada u brojkama

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 20. mart 2024. • 14:28 •

Prve dve godine brze pruge od Beograda do Novog Sada u brojkama

Danas obeležavamo drugu godišnjicu početka rada brze pruge Beograd – Novi Sad. U ovom periodu, ostvareno je skoro 41.000 polazaka modernih, savremenih vozova u oba smera. U ovaj zbir ulaze Soko, ali i Regio-Ekspres i Regio putnički vozovi koji svakodnevno saobraćaju na novoj brzoj pruzi. Ove polaske koristilo je gotovo 7 miliona ljudi. Našim vozovima, putnici su za dve godine prešli više od 3 miliona kilometara brzom prugom u oba smera.

Navedene brojke jasno svedoče da se korisnici, kada imaju mogućnost sigurnog, komfornog i brzog železničkog prevoza, veoma rado i lako odlučuju upravo za ovaj vid putovanja. Danas, linija Beograd – Novi Sad spada u najtačnije železničke linije u Evropi.

Što se tiče voza Soko, tokom prethodne dve godine je ostvareno gotovo 22.000 polazaka između Beograda i Novog Sada, a prednosti polučasovnog putovanja Sokolom između ova dva grada koristilo je više od tri i po miliona putnika.

Za potrebe modernog železničkog putničkog saobraćaja je razvijena i aplikacija za onlajn kupovinu voznih karata, za iOS i Android uređaje, koju aktivno koristi preko 150 hiljada ljudi, što je čini jednom od najpopularnijih aplikacija na GooglePlay platformi u Srbiji, u kategoriji putovanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena