Yunet
 

Društvo

Ambasador Maroka posetio Novi Sad

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. mart 2024. • 13:28 •

Ambasador Maroka posetio Novi Sad

Gradonačelenik Novog Sada Milan Đurić i ambasador Kraljevine Maroko u Srbiji Nj. E. Mohamed Amin Belhaž sastali su se u Gradskoj kući u Novom Sadu i tom prilikom razgovarali o dosadašnjoj i budućoj saradnji na bazi tradicionalno dobrih odnosa Srbije i Maroka.

 

Sagovornici su se saglasili da postoji dobra osnova za proširenje saradnje i na lokalnom nivou, naglasivši oblasti poljoprivrede, kulture i turizma kao najizvesnije za buduća potencijalna polja kooperacije.

 

Pored toga, kao način za uspostavljanje novih veza na obostranu korist, posebno među privrednicima, gradonačelnik je naglasio da bi učešće Maroka na Međunarodnom sajmu poljoprivrede u Novom Sadu umnogome tome doprinelo, dok je ambasador uputio uzvratni poziv na poljoprivredni sajam koji se u aprilu održava u Maroku.

 

Razgovarajući o kulturnoj razmeni, ambasador Belhaž je pomenuo tendenciju da se ove godine organizuje Filmska nedelja Maroka u Novom Sadu, gde bi se Novosađani bliže upoznali sa marokanskom kinematografijom, a sagovornici su se tokom razgovora dotakli i teme u vezi sa nastavkom procesa ozvaničavanja prijateljskih odnosa između gradova Novog Sada i Meknesa.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena