Yunet
 

Društvo

Novosadski osnovci uz „Pažljivka“ učili pravila ponašanja u saobraćaju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 11. april 2024. • 12:22 •

Novosadski osnovci uz „Pažljivka“ učili pravila ponašanja u saobraćaju

U cilju zaštite najmlađih učesnika u saobraćaju Agencija za bezbednost saobraćaja organizuje promotivno – preventivnu kampanju „Pažljivko“, za decu uzrasta do 14 godina. Akciji u okviru navedene kampanje koja je danas održana u Osnovnoj školi „Branko Radičević“ prisustvovala je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić.

Pozdravljajući prisutne ona je istakla da je briga o najmlađim učesnicima u saobraćaju zajednički prioritet.

– Uvek ćemo biti partneri na istom zadatku sa Agencijom za bezbednost saobraćaja, jer nam je cilj dostizanje vizije „Nula stradale dece u saobraćaju“. Podržavamo aktivnosti koje doprinose unapređenju bezbednosti saobraćaja. U poslednjih pet godina, iz budžeta Grada izdvojeno je 32 miliona dinara za edukaciju dece od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola. Takođe, preko Gradske uprave za saobraćaj, izdvajamo značajna sredstva za obuku pravilnog korišćenja dečijih auto-sedišta, kao i za njihovu nabavku. Ozbiljno radimo na unapređenju infrastrukture i nastavićemo da brinemo jer nam je bezbednost građana, a pogotovo dece na prvom mestu- istakla je Dina Vučinić

Direktor Agencija za bezbednost saobraćaja Branko Stamatović objasnio je da tradicionalna kampanja „Pažljivko“ prepoznatljiva među decom i da daje pozitivne rezultate.

-Agencija za bezbednost saobraćaja je pokrenula inicijativu da nijedno dete ne strada više u saobraćajnim nezgodama. Naš cilj je da se na interesantan način deci skrene pažnja na to šta je bezbedno, a šta nije u različitim saobraćajnim situacijama na putu od kuće do škole, kao i posle škole na ulici, u parku, u automobilu ili autobusu. Želeo bih da istaknem da je ove godine u Novom Sadu podeljeno 4.590 knjiga za sve đake prvake od čega 40 na mađarskom, a 30 na slovačkom jeziku – naglasio je Stamatović.

Tom prilikom, pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju predočena su prvacima predstavom „Pažljivko“ osmišljenoj sa ciljem da se na zabavan način pomogne deci da se osamostale u saobraćaju, da budu bezbedna na putu od škole do kuće, u svakodnevnim situacijama i da od malih nogu steknu dobre navike.

Takođe, njima su podeljeni i edukativni priručnici ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” koje je Agencija za bezbednost saobraćaja obezbedila za sve đake prvake u Republici Srbiji.

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena