Yunet
 

Društvo

Vadilica za drveće premestila tri kavkaska bresta u Pančevačkoj ulici

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 12. april 2024. • 12:27 •

Vadilica za drveće premestila tri kavkaska bresta u Pančevačkoj ulici

Uz pomoć kamionca vadilice, radnici JKP „Gradsko zelenilo“ presadili su tri stabla kavkaskog bresta u Pančevačkoj ulici. Stabla su presađena zato što se nalaze na budućoj trasi toplovoda, i premeštanjem unutar stambenog bloka u Pančevačkoj ulici, biće sačuvana od uklanjanja.
– Mašina za presađivanje od novembra prošle godine neprestano radi na presađivanju velikih stabala širom grada. Do sada je presađeno više od 120 sadnica na više lokacija u gradu. Osim što omogućava očuvanje velikog drveća, vadilica pomaže da se ono lakše primi, jer se drvo vadi zajedno sa zemljom u kojoj je odrastalo i presađuje se u rupu idealnih dimenzija, koju takođe pravi mašina za presađivanje. Zahvaljujući tome, moguće je izvršiti presadnju u bilo koje doba godine. Mašina nam pomaže da sačuvamo drveće i omogućimo da grad ostane prijatan za život, a da se u isto vreme nesmetano realizuju izuzetno važni infrastrukturni projekti, koji su neophodni za dalji razvoj – kaže Danijela Andrić, pomoćnik direktor za projektovanje, podizanje, održavanje i proizvodnju zelenila u Gradskmg zelenilu.
Pored toga, nastavljeno je košenje trave širom grada. Kose se travnate površine u Šumadijskoj, Kosovskoj, Filipa Višnjića, Temerinskog, Industrijskoj i kod Almaškog groblja, u Stepanovićevu. Zatim, na bulevaru Patrijarha Pavla, Drvarskoj, Somborskoj, Jelisavetinom bedemu u Molinarijevom parku, kao i u delovima stambenih blokova Kneza Miloša – Jovana Dučića – Slobodana Jovanovića -Vojvode Stepe i Braće Dronjak – Jovana Dučića – Kneza Miloša – Seljačkih Buna.
I Maksima Gorkog i Šafarikovoj u toku su radovi na orezivanju i okopavanju žive ograde i okopavanju i plevljenju cveća.

 

Foto: JKP „Gradsko zelenilo“ Novi Sad

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena