Yunet
 

Društvo

Apel JKP Čistoće: U kontejnere za PET ambalažu ne bacati komunalni otpad

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 18. jun 2024. • 11:32 •

Apel JKP Čistoće: U kontejnere za PET ambalažu ne bacati komunalni otpad

Zajedničkim naporima Gradske uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada i JKP „Čistoća“ Novi Sad naši sugrađani su, kako kažu u ovom javnom preduzeću, sve bliži momentu kada će biti u prilici da odvajaju sve vrste reciklažnog otpada pa samim tim i doprineti očuvanju životne sredine, uštedi energije i drugim benefitima koje reciklaža donosi.

U proteklom periodu postavljene su posude za odlaganje staklene ambalaže, PET ambalaže, reciklomati i kontejneri za ambalažni otpad. Mnogobrojni sugrađane, kako kažu, odvajaju PET ambalažu u kontejnere koji su namenjeni za ovu vrstu otpada, a postavljeni su na Novom naselju, Limanima i Detelinari.

Iz ovih posuda se odnose velike količine PET ambalaže čime pokazujemo da značaj reciklaže naši građani itekako prepoznaju. Posebno skrećemo pažnju da se u kontejnere za PET ambalažu ne baca komunalni otpad iz domaćinstava što, takođe, predstavlja sve učestaliju pojavu. Na svim mestima, gde su postavljeni kontejneri za PET ambalažu, se nalaze i kontejneri za komunalni otpad u koje treba odlagati kućno smeće – apeluju iz ovog javnog preduzeća

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena