Yunet
 

Izbori

Vučević: Od 2012. uloženo 9,4 milijardi dinara

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. mart 2022. • 11:20 •

Vučević: Od 2012.  uloženo 9,4 milijardi dinara

Infrastruktura jednog grada je kičma njegovog postojanja i razvoja, a njena rasprostranjenost i kvalitet najbolje govore o kvalitetu života građana, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Ovom pitanju smo posvetili veliku pažnju. Od 2012. do 2021. godine investirana su ogromna sredstva u kanalizacionu i vodovodnu mrežu, vrelovode, zelenilo, zalivne sisteme i mehanizaciju. U pitanju je skoro 9,4 milijarde dinara! Investicije su ulagane na sledeći način:
1.Skoro 5,5 milijardi dinara uložili smo u izgradnju i rekonstrukciju vodvodne i kanalizacione mreže. Ukupno su urađena 24 projekta na raznim lokacijama, nijedan deo grada nije privilegovan, niti zaboravljen, na vodovodno-kanalizacionoj mreži je rađeno od Petrovaradina i Limana, do Jugovićeva, Bocke i Adica, Detelinare, Stepanovićeva i Pejićevih salaša. Radili smo je i za potrebe velikih industrijskih pogona iz radne zone "Kać", ali i za rešavanje višedecijskih vodovodno-kanalizacionih problema "običnih" građana.
2. Preko 627 miliona dinara uloženo je u
podizanje zelenila, izgradnju objekta i novog rasadnika, izgradnju zalivnih sistema  i uređenje SP "Kamenički park"
3. Preko 600 miliona dinara investirano je u nabavku kamiona, autočistilica i nabavku i postavljanje podžemnih kontejnera
4. Sa preko 2, 8 milijarde je finansirana izgradnja i rekonstrukcija objekata vrelovoda. Ukupno je izvedeno 17 projekata, a posebno je značajno sto su  investicije u celosti finansirane iz sopstvenih sredstava JKP "Novosadska toplana" Novi Sad , što govori o kvalitetu poslovanja ovog esencijalnog JKP-a.  
Spisak urađenog je impresivan, a Grad u sledećih 10 godina svog razvoja mora prevazići postignuto, jer tako se postiže pravi napredak. Očekujem podršku svih naših sugrađana, jer samo zajedno možemo ispuniti ove visoke ciljeve!

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena