Yunet
 

Kultura

Gostovanje Gradskih pozorišta Prag / Teatra Komedija u Srpskom narodnom pozorištu

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 2. novembar 2021. • 15:08 •

Gostovanje Gradskih pozorišta Prag / Teatra Komedija u Srpskom narodnom pozorištu

U Srpskom narodnom pozorištu gostovaće u utorak, 16. novembra 2021. Gradska pozorišta/Teatar Komedija Prag iz Češke (Městská divadla pražská) sa predstavom Tesla.

U komadu Tesla reditelja i scenariste Jakuba Maksimova, predstavljeni su ključni momenti u životu i radu jednog od najvećih pronalazača svih vremena. Glumački trio Šćepan Lustik, Karin Bilikova i Milan Vedral deo su fizičkog eksperimenta punog munja, i čitavim nizom aparata, koji nose Teslino ime, pretvaraju unutrašnji svet bogatog pronalazača u naelektrisane pozorišne slike na granici duhovne prakse i fizičke laboratorije.
Nikola Tesla je tokom svog života vodio ne samo rat naizmenične struje sa jednosmernom, već i bitku struja haosa protiv poretka i, najzad, borbu prošlosti sa budućnošću.
Dramaturg je Karel Kratočvil, scenograf i kostimograf je Olga Ziebinska, za muziku je zadužen novosadski kompozitor Lazar Novkov, za video produkciju Ondrej Nuslauer.
Predstava se izvodi na sceni „Pera Dobrinović“ s početkom u 19.30, traje jedan sat i 35 minuta i nema pauzu.

Ulaznice su u prodaji od 1. novembra.
Cena ulaznice je 1000,00 dinara i važe svi redovni popusti – za đake, studente i penzionere 50% i za organizovane posete 20%.

 

Foto: SNP

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena