Yunet
 

Kultura

Koncert „Na balu u Novom Sadu”

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 25. februar 2024. • 09:54 •

Koncert „Na balu u Novom Sadu”

Ove godine poslednjeg dana februara koncert „Na balu u Novom Sadu” u četvrtak 29. februara u 20 časova održaće se u Gradskoj koncertnoj dvorani u okviru februarskih kulturnih svečanosti povodom Dana grada i čitavog meseca posvećenog kulturi.

Sa programom oživljenih najlepših stranica romantizma i dvadesetog veka u najmodernijoj i najnovijoj sali grada Novog Sada, koju je prošle godine na istom balu preplavilo više od pet stotina oduševljenih Novosađana ovoga puta sa 50 izvođača na sceni „Na balu u Novom Sadu“ biće pravo nadahnuće svojim sugrađanima kao i svim iskrenim ljubiteljima muzike.

„Na balu u Novom Sadu” jedinstven je gala muzički spektakl u kome se prepliću poruke neprolazne muzičke lepote u žanrovima valcera, marševa, uvertira, arija, intermeca i najlepših ljubavnih dueta, u delima čuvenih velikana: Đoakino Rosini, Petar Iljič Čajkovski, Đuzepe Verdi, Pjetro Maskanji, Frančesko Čilea, Žorž Bize, Stanislav Binički i mnogi drugi najznačajniji kompozitori svetske muzičke istorije.

Ovoga puta publika će uživati u vrhunskom izvođenju čuvenog orkestra vojske Srbije-umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ sa skoro 50 vrhunskih instrumentalista na sceni, uz umetničko rukovodstvo našeg istaknutog maestra, Dejana Savića, dirigenta, iz Beograda.

Istorija orkestra vojske Srbije je impozantna, još naš slavni kompozitor, dirigent i pedagog Stanislav Binički, osnovao je 1899. godine Beogradski vojni orkestar, bio je to prvi orkestar koncertnog tipa u Srbiji, čiju tradiciju, kroz 3 veka, čuva Umetnički ansambl Ministarstva odbrane, noseći s ponosom ime utemeljivača: „Umetnički ansambl Stanislav Binički“predstavivši do sada čak preko 7.500 raznovrsnih muzičkihprograma pred više od 5 miliona posetilaca, prenoseći slavu srpskog muzičkog blaga širom naše i većine evropskih država.

U najlepšim lirskim operskim bravurama koncert će ukrasitinovosadska operska solistkinja, Zorica Belić lirski sopran kao i Željko Andrić, bariton, iz Novog Sada dok će se i zajedno publici predstaviti u nekoliko najdivnijih ljubavnih dueta baritona i soprana koje ne treba propustiti.

Koncertni spektakl „Na balu u Novom Sadu“ koncipiran je kao izuzetan dinamičan sled najlepših stranica muzičke istorije, sa porukom svakog dela da je muzika neprolazna, pobeđuje lepotom i vekove i razlike, sjedinjuje ljude u nezaboravnom uzvišenom nadahnuću.

Koncert se održava uz podršku Grada Novog Sada i medijsku podršku lokalnih i regionalnih medija.

Ulaznice se mogu nabaviti na svim prodajnim mestima Gigs Tix

ili onlajn: https://new.gigstix.com/event/na-balu-u-novom-sadu-29-februar-2024/

 

 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena