Yunet
 

Privreda

Potpisan Sporazum o saradnji PKV i Tehnološkog fakulteta

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 7. april 2022. • 16:18 •

Potpisan Sporazum o saradnji PKV i Tehnološkog fakulteta

Na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu potpisan je Sporazum o saradnji tog fakulteta i Privredne komore Vojvodine.

Predsednik Privredne komore Vojvodine  Boško Vučurević istakao je da Privredna komora Vojvodine okuplja privrednike i da je saradnja institucija koja je ozvaničena Sporazumom put do kvalitetnih i konkretnih rezultata. Studenti koji se  školuju na Tehnološkom fakultetu mogu  naročitu šansu da imaju u odgovarajućim mikro i malim preduzećima. Naš zadatak kao institucija je da umrežimo nauku i privredu . Smatramo da Tehnološki fakultet upravo zbog specifičnog kadra koji obrazuje mora da ima mesto i tesnu saradnju sa privredom kako domaćom tako i stranom.

Prof.  dr  Biljana Pajin, dekan Tehnološkog fakulteta ukazala je na značaj ovog Sporazuma ističući da je to podrška Privredne komore Vojvodine samom fakultetu sa ciljem da se još više umreže sa privredom  i da se implementacija kadra koji se obrazuje na fakultetu još bolje primeni u praksi. Slogan Tehnološkog fakulteta kaže da studenti nakon završetka studija imaju siguran posao , a upravo saradnja i bolja povezanost sa privrednim subjektima doprineće kvalitetnijem  odgovoru na pitanje ponude i potražnje adekvatnih zanimanja.
Događaju su prisustvovali prodekani i profesori sa departmana Tehnološkog fakulteta kao i sekretari  Udruženja usluga i Udruženja industrije  Privredne komore Vojvodine  Branislav Mamić i Zoran Trpovski.  
 

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena