Yunet
 

Privreda

Prijateljski razgovori Novog Sada i Tivta u Privrednoj komori Vojvodine

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 22. mart 2024. • 13:30 •

Prijateljski razgovori Novog Sada i Tivta u Privrednoj komori Vojvodine

U okviru manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“ u Privrednoj komori Vojvodine održan je radni sastanak zvaničnih delegacija Grada Novog Sada i Opštine Tivat, u cilju razmene informacija, iskustava i ideja koje za krajnji cilj imaju unapređenje kvaliteta života stanovnika ovih urbanih zajednica i jačanje prijateljskih veza dva naroda.
Član Gradskog veća zadužen za kulturu je pozdravio prisutne govoreći o otvorenosti Novog Sada prema drugim kulturama i tradicijama, kao i snažnoj povezanosti dveju zemalja i naroda, saradnji Grada Novog Sada i Opštine Tivat. On je takođe rekao da su u ovaj projekat uključeni svi segmenti društva, turistička organizacija, privrednici, kulturni radnici i da svi rade zajedno.
– Ponosimo se povezanošću naših gradova koja se godinama odvijala u okvirima prijateljstva i razumevanja, a od jula prošle godine ona je formalizovana potpisivanjem Sporazuma o uspostavljanju saradnje, čime je Tivat postao naš drugi crnogorski Grad pobratim, pored Budve. Verujem da je današnji susret važan korak ka uspostavljanju još boljih veza i saradnje u oblasti kulture, sporta, privrede, turizma, zaštite životne sredine. U oblasti kulturne saradnje, očekuje nas potpisivanje Protokola o saradnji između JU Gradska biblioteka Tivat i Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski“, a u toku je izložba tivatskog slikara Ivice Aranđusa, pod nazivom „Priroda stvari“, u Kulturnoj stanici „Svilara“, a predstava „Ćelava pjevačica” u Srpskom narodnom pozorištu je 24. marta – istakao je Rožić dodajući da je centralni događaj manifestacije „Dani Tivta u Novom Sadu“, planiran za subotu 23. marta, koji će biti propraćen bogatim kulturno-zabavnim programom.
Manifestacija „Dani Tivta u Novom Sadu“ prvi put je počela da se obeležava u Novom Sadu devedesetih godina, a do njenog obnavljanja je došlo na inicijativu potpredsednika Opštine Tivat Andrije Petkovića tokom 2023. godine. Programi u Novom Sadu i Tivtu treba da omoguće dijalog, pre svega na planu kulture, privrede i ekonomije, te ostvarivanje dublje saradnje, razmenu iskustava i resursa. Nakon obeležavanja „Dana Tivta u Novom Sadu“, početkom oktobra održaće se i manifestacija „Dani Novog Sada u Tivtu“, na kojoj će biti predstavljeni različiti kulturni aspekti Novog Sada.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena