Yunet
 

Zdravlje

Počeo sa radom Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju

Novosadska TV • Redakcija Novosadska TV • 13. februar 2024. • 14:58 •

Počeo sa radom Dom zdravlja na Vidovdanskom naselju

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanom otvaranju novoizgrađenog objekta Doma zdravlja „Novi Sad“ na Vidovdanskom naselju koji se nalazi u Ulici Aleksandra Nevskog br. 9.
– Nekada je na ovom mestu bila obična livada, a sada žitelji ovog dela grada, imaju izgrađen nov, moderan objekat Doma zdravlja u svom komšiluku. On je potpuno opremljen i spreman da primi prve pacijente iz Vidovdanskog naselja, sa Slane bare i Klise. Ukupna vrednost ove investicije iznosi 317 miliona dinara, a sredstva su obezbeđena u celosti u gradskom budžetu. Od ukupnog iznosa, 207 miliona dinara uloženo je u izgradnju objekta, a ostalo za izgradnju pristupnih saobraćajnica i opremanje. Što se tiče ulaganja u infrastrukturu u okolini Doma zdravlja, izgrađena je nova saobraćajnica između ulica Aleksandra Nevskog i Emanuila Jankovića u dužini od 86 metara, sa pešačkim stazama, 40 novih parking mesta, parking mestima za bicikle i novom javnom rasvetom. Ulaz u objekat omogućen je preko stepeništa, ali i rampi za osobe s invaliditetom – rekao je gradonačelnik Milan Đurić i dodao da je Grad od 2012. godine u Vidovdansko naselje uložio milijardu i 300 miliona dinara i da nastavlja sa ulaganjem u tu Mesnu zajednicu koja se ubrzano razvija.
Direktor Doma zdravlja „Novi Sad“ Veselin Bojat istakao je da je to 31. po redu objekat Doma zdravlja u gradu, izgrađen na dve etaže, ukupne površine od 1.045m2 i da sadrži 62 prostorije.
– Novi Dom zdravlja nalazi se preko puta Najlon pijace i ima Službu opšte medicine, pedijatriju za školsku i predškolsku decu, službu ginekologije, stomatološku službu, laboratoriju i službu polivalentne patronaže. U njemu će raditi 25 zdravstvenih radnika, od toga 11 lekara i 14 medicinskih sestara i tehničara – rekao je Bojat naglasivši da ka ovoj zdravstvenoj ustanovi gravitira oko 25 000 korisnika zdravstvene zaštite.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena