Yunet
 

Društvo

Potpisan memorandum o saradnji sa kompanijom ,,Geo SaFe“

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 6. mart 2024. • 00:00 •

Potpisan memorandum o saradnji sa kompanijom ,,Geo SaFe“

Predsednik Opštine Kula, Damjan Miljanić, danas je potpisao memorandum o saradnji sa direktorom kompanije ,,Geo SaFe“ iz Beograda, Milanom Marinovićem. Naime, u planu je da ova firma u narednom periodu izanalizira postojeće stanje u Kuli i da uradi studiju izvodljivosti, odnosno istraživanje geotermalnih voda i mogućnosti upotrebe istih na teritoriji naše opštine.

Po rečima predsednika Opštine, memorandum je prvi korak, a ukoliko se pokaže da postoji ekonomska opravdanost za finansiranje posla, neki od narednih koraka je kompletna investicija:

Direktor kompanije ,,Geo SaFe“ istakao je da Kula ima veliki geotermalni potencijal, a u narednom periodu uslediće prikupljanje geotermalnih podataka i analiza postojećeg stanja:

,,U proteklih godinu dana potpisali smo nekoliko ugovora o saradnji i Kula je, logičnim sledom stvari, došla na red zbog velikog geotermalnog potencijala koji postoji. Memorandum koji smo danas potpisali je prvi korak koji treba da dovede do toga da se uradi analiza postojećeg stanja u Kuli i da se uradi studija izvodljivosti za topifikaciju grada i industrijske zone. Namera nam je da Kulu i Vrbas napravimo kao jedan projekat, a ideja je da se koriste postojeće bušotine koje ima Kula jer su u tehnički boljem stanju nego u Vrbasu. Očekujemo dolazak francuske delegacije u julu i sigurno ćemo ponovo doći u Kulu i to bi trebalo da bude početak rada studije izvodljivosti. U međuvremenu ćemo prikupiti geotermalne podatke od Opštine, NIS-a i iz Geozavoda u Beogradu“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena