Yunet
 

Društvo

Učenici ŠOMO Kula prisustvovali koncertu Stefana Đokovića

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. mart 2024. • 00:00 •

Učenici ŠOMO Kula prisustvovali koncertu Stefana Đokovića

Učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje u Kuli prisustvovali su koncertu pijaniste Stefana Đokovića koji je održan u MTS Dvorani u Beogradu. Pored učenika iz Kule, prisustvovala su i deca iz osnovnih i srednjih muzičkih škola iz brojnih drugih gradova Srbije.

Direktorka Škole za osnovno muzičko obrazovanje, Verica Ožegović, istakla je da su deca oduševljena što su imala priliku da prisustvuju ovom sjajnom muzičkom događaju. Takođe, zahvalila se lokalnoj samoupravi na podršci bez koje bi odlazak na koncert bio nemoguć:

„Do realizacije odlaska na koncert došlo je tako što je nekome palo na pamet da naši učenici odu u Beograd, a lokalna samouprava je prepoznala dobru nameru i adekvatno je podržala. Ovo je za nas veoma dragoceno iskustvo i mi se ovom prilikom zahvaljujemo na nesvakidašnjem poklonu“.

Nastup Stefana Đokovića početak je novog ciklusa koncerata pod pokroviteljstvom supruge predsednika Srbije Tamare Vučić. Koncert je organizovan u okviru „Integralnog razvoja Srbije“, koncepta razvoja opština širom naše zemlje, objedinjujući turistički, kulturni, ekonomski i socijalni razvoj svakog dela države.Specijalne gošće na koncertu bile su glumica Jelena Gavrilović i pevačica Nevena Božović, koje su izvele numeru „Iznad duge“ Džudi Garland i poznatu makedonsku pesmu „Zajdi zajdi“.

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena