Yunet
 

Poljoprivreda

Ministarstvo izdalo poljoprivrednicima uputstvo za povrat dela akcize za gorivo

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 17. januar 2024. • 00:00 •

Ministarstvo izdalo poljoprivrednicima uputstvo za povrat dela akcize za gorivo

SRBIJA, 17.01.2024. – Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede izdalo je uputstvo poljoprivrednicima za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na povraćaj dela plaćene akcize za gorivo.

Poljoprivrednici zahtev mogu podneti Upravi za agrarna plaćanja u onlajn formi, neposredno u okviru softverskog rešenja eAgrar odnosno elektronskog Registra poljoprivrednih gazdinstava.

Kako je saopšteno, u delu ,,Računi za gorivo“ oni mogu da dodaju račune ili fakture za gorivo – dizel i biogorivo kupljeno u veleprodaji, uvozne fakture za gorivo kupljeno iz uvoza i gorivo kupljeno putem korporacijske kartice.

Poljoprivrednici ovu olakšicu, odnosno povrat dela akcize u iznosu od 50 dinara po litru, mogu da dobiju za količinu od 100 litara po hektaru prijavljene površine, a za do 100 hektara.

Iz ministarstva napominju da fiskalni račun mora da sadrži i podatke o kupcu, vrsti, količini i vrednosti nabavljenih derivata nafte i biogoriva.

Da bi podneli zahtev za povrat dela akcize, potrebno je da poljoprivrednici poseduju fiskalne račune na kojima će, kada je reč o poljoprivrednicima koji su fizička lica, stajati broj poljoprivrednog gazdinstva ili JMBG nosioca gazdinstva, odnosno PIB u slučaju da je podnosilac pravno lice, odnosno preduzetnik.

Izvor: RTV

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena