Yunet
 

Privreda

U Zapadnobačkom okrugu 152 nova preduzetnika

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 28. februar 2024. • 00:00 •

U Zapadnobačkom okrugu 152 nova preduzetnika

Na području Zapadnobačkog okruga u 2023. godini su registrovane 152 nove preduzetničke delatnosti uz korišćenje subvencija za samozapošljavanje .

Delatnosti koje su registrovane su raznovrsne, od uslužnih delatnosti kao što su restoran brze hrane, salon kozmetičkih i frizerskih usluga, fotografske usluge, hemijska čistiona, dubinsko pranje i čišćenje nameštaja, agencija za informatičke usluge, studio za masažu, autoperionica, molersko fasaderski radovi, dizajnerske usluge. Registrovane su i delatnosti mašinske obrade metala, proizvodnja proizvoda od drveta, proizvodnja obuće, proizvodnja i popravka odevnih predmeta, proizvodnja hleba i peciva, proizvodnja nameštaja i mnogi drugi.

Nezaposlena lica u potrazi za zaposlenjem često u preduzetništvu vide priliku da rade za sebe i da kroz preduzetništvo iskažu svoj potencijal i sposobnosti. Realizacijom preduzetničkih ideja pruža se mogućnost ostvarivanja prihoda u delatnostima koje obogaćuju život građana i izlaze u susret njihovim potrebama, kao i finansijska i upravljačka nezavisnost u poslovanju.

Izvor: NSZ

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena