Yunet
 

Sport

Mladi rukometaši na prijemu kod predsednika opštine

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 29. jul 2022. • 00:00 •

Mladi rukometaši na prijemu kod predsednika opštine

 

KULA, 29.7.2022.- Rukometni reprezentativci Srbije u kategoriji do 20 godina, Branko Predović i Marko Tasić, dočekani su kod predsednika opštine Kula. Rukometaši su bili deo državnog tima koji je osvojio bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Portugaliji. Nagrada za najboljeg defanzivca turnira otišla je u ruke Marka Tasića, koji je istakao da se i nije nadao ovoj nagradi, ali da svakako to imponuje:

„Moj sportski put je počeo sa fudbalom, ali prešao sam na rukomet zahvaljujući mojim roditeljima i eto, danas sam dobio i jednu ovako impozantnu nagradu. Svetsko prvenstvo je naredni izazov i moram da kažem da neće biti nimalo lako, jer je to dosta teži izazov od Evropskog prvenstva, doći će jače ekipe koje će biti motivisanije. Kad je u pitanju individualno priznanje, moram da priznam da se tome nisam nadao, ali eto, naporan rad se isplatio“.

Kao i Tasić, i Branko Predović je ponikao u crvenačkoj školi rukometa. Kao rođenom Crvenčaninu, Predoviću je drago da su ostvarili ovaj uspeh i time u pravom svetlu predstavljali sredinu iz koje su potekli:

„Ja sam veoma zadovoljan što smo ostvarili jedan ovakav uspeh, ali mislim da još nismo u potpunosti svesni šta smo to uradili. Kada je reč o predstojećem Svetskom prvenstvu, da budem iskren, nemamo velika očekivanja, ali ići ćemo iz utakmice u utakmicu borbeno pa kako bude, biće.“

 

Predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, izrazio je zadovoljstvo što je domaćin ovim sportistima i naglasio je da je Crvenka svojevrsni fenomen kada je u pitanju razvoj sporta, sa akcentom na rukomet:

„Fokus ovog razgovora jeste bio uspeh koji su ovi momci, zajedno sa svojim saigračima, ostvarili i moram reći da smo zaključili da je Crvenka jedna vrsta fenomena sa svojom rukometnom školom koja iz godine u godinu stvara uspešne sportiste. To je nešto što moramo sačuvati i gde moramo svi zajedno da radimo. Uspešnost jedne politike, ako pričamo o Crvenki, ogleda se u tome da za pet ili deset godina biti sredina koja će i dalje da ima rukometne talente koji će se posvetiti sportu i uopšte jednom takvom načinu života. I ovaj razgovor jeste bio na tu temu, jer svima nama jeste u interesu i jeste ideal da Crvenka u svakom segmentu bude još jača, kao uostalom i svako naseljeno mesto u našoj opštini, jer samo očuvanjem uslova za bavljenje sportom činimo veliku stvar na tom planu“.

Rukomet u Crvenki jeste jedan od brendova najslađeg vojvođanskog mesta. Retko koja reprezentativna generacija u rukometu prođe, a da u njoj nisu bili igrači iz škole Rukometnog kluba „Crvenka“. Naporan rad, trud, ali i nesporan talenat stavke su koje i ubuduće garantuju neke nove crvenačke klince u dresu sa državnim grbom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena