Yunet
 

Sport

Obeleženo 59 godina postojanja Sudijske organizacije OFS Kula, u susret velikom jubileju

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 5. april 2024. • 00:00 •

Obeleženo 59 godina postojanja Sudijske organizacije OFS Kula, u susret velikom jubileju

KULA, 05.04.2024. – U prostorijama Mesne zajednice Donji Grad u Kuli održana je svečanost povodom 59 godina od osnivanja Sudijske organizacije Opštinskog fudbalskog saveza Kula. Na samom početku programa prisutne je pozdravio počasni predsednik Opštinskog fudbalskog saveza Kula, Žarko Popović. U svom izlaganju, Popović je istakao da je izuzetno srećan i zadovoljan što je deo jedne organizacije koja ima veliki ugled i reputaciju i koja je iškolovala mnoge poznate sudije sa velikim renomeom u srpskom fudbalu:

„Obično se proslavljaju jubileji u nekim godinama kao što su 50, 60 i 75 godina, ali vi danas možete videti da mnogi klubovi i organizacije proslavljaju uvek svoju godinu osnivanja, kao što i mi proslavljamo. Imao sam sreću da od osnivanja ova organizacija permanentno traje. Ja sam, kad je organizacija osnovana, postavljen za sekretara i nisam vas napustio do dana današnjeg. Retke su organizacije koje imaju svoje monografije i istorije, a mi to imamo i treba da osećamo veliku čast i zadovoljstvo zbog toga“.

Foto: Qmedia

Nakon Popovića, prisutnima se obratio i Goran Novaković, nekadašnji predsednik Sudijske organizacije i republički sudija, koji se zahvalio svima koji su odvojili svoje vreme da budu deo jedne ovakve svečanosti. Prisustvovali su polaznici osamnaeste generacije, kao i polaznici iz ranijih generacija koji uveliko pronalaze svoje mesto pod fudbalskim nebom. Svi prisutni su imali prilike da pogledaju i kratak film o istorijatu ove organizacije. Kada je reč o Sudijskoj organizaciji Opštinskog fudbalskog saveza Kula, ona je osnovana 4. aprila 1965. godina od strane 19 fudbalskih arbitara. Danas, ona broji četrdesetak članova, a aktuelni predsednik je Bojan Laluja, pomoćni sudija u Prvoj ligi Srbije. Osim njega, organizacija ima sudiju i u Srpskoj ligi Vojvodina, a to je Nikola Šćepanović. Organizacija redovno organizuje plenarne sastanke, a ove godine školuje se i devetnaesta generacija fudbalskih sudija. Budućnost je njihova, a na njima je da rade i da budu pravični, u službi fudbala i fer pleja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena