Yunet
 

Sport

Održan turnir u šahu u okviru „Plazma Sportskih igara mladih”

Q Media Kula • Redakcija Q Media • 15. april 2024. • 00:00 •

Održan turnir u šahu u okviru „Plazma Sportskih igara mladih”

U prostorijama Šahovskog kluba „Hajduk“ u Kuli održan je šahovski turnir u okviru „Plazma Sportskih igara mladih“. Sekretar Šahovskog kluba „Hajduk“, Dragomir Sokić, rekao je da su mečevi odigrani u četiri kategorije, te da dvoje najboljih iz svake kategorije ostvaruje plasman na državno prvenstvo:

„U principu, prvi put smo uključeni u organizaciju „Plazma sportskih igara mladih“. Danas je turnir odigran u četiri kategorije, znači mlađi i stariji dečaci i mlađe i starije devojčice. Dvoje najboljih u svakoj kategoriji ide na državno finale. Zadovoljan sam odzivom, bilo je oko pedesetak dece na turniru danas. Što se tiče daljeg rada kluba, u maju nam počinje liga i tu imamo i omladinsku ekipu koja će se takmičiti u MOL ligi Subotice i pokušaćemo da jurimo vrh tabele. Imamo redovne mesečne turnire koje organizujemo i za starije i za decu, a u maju planiramo da organizujemo šahovsku simultanku, to jest tri simultanke, po jednu u Sivcu, Crvenki i Kuli. Sve tri će biti na otvorenom i učestvovaće šahovski velemajstori. Svi koji žele da se oprobaju su dobrodošli, a krajem školske godine održaćemo veliki turnir u OŠ „Petefi brigada“ i to će biti treći turnir po redu, gde očekujemo više od 120 učesnika“.

Foto: Qmedia

„Plazma Sportske igre mladih“ i ove godine organizuju šahovsko takmičenje i ukupno 35 ,,BancaIntesa“ turnira u šahu za kategorije devojčice 2009. godište i 2013. i mlađe i dečaci 2009, 2013. i mlađi.Regionalna takmičenja u šahu održaće se tokom prva dva vikenda juna meseca i to u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu i Nišu. Kada je o Šahovskom klubu „Hajduk“ reč, on postoji oko 40 godina, s tim što je u poslednje dve godine klub revitalizovan i krenulo se sa promocijom šaha po školama.

Foto: Qmedia

Izvor: Qmedia

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena