Yunet
 

Društvo

Gradonačelnik  Stevanović obišao novootvoreni kružni tok kod Plinare

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. avgust 2022. • 10:30 •

Gradonačelnik  Stevanović obišao novootvoreni kružni tok kod Plinare

Gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović obišao je novootvoreni kružni tok kod Plinare, u ulici Miloša Obrenovića. Kompletna rekonstrukcija raskrsnice je finansirana iz budžeta grada, a vrednost radova je iznosila 72 miliona dinara.

Rekonstrukcija raskrsnice kod Plinare jedna je od kapitalnihi gradskih nvesticija ove godine. Veoma sam ponosan i zadovoljan što smo ovu investiciju uspeli da realizujemo u kratkom roku u odnosu na kompleksnost raskrsnice, istakao je gradonačelnik Pančeva Aleksandar Stevanović.

– Tu imamo i gasovod i instalacije, fekalne, kišne kanalizacije, optičke kablove i sve one podnezmne instalacije koje su neophodne da funkcionišu svi objekti koji se nalaze oko nas. Mi smo u roku uspeli da završimo ovu saobraćajnicu. Imali smo zbog vremenskih uslova malog pomeranja, ali je važno da je saobraćajnica završena i puštena u saobraćaj zvanično od 29. avgusta. Njen značaj je zaista veliki. Znamo da se godinama i decenijama pričalo o ovom kružnom toku kod Plinare. Obzirom da je ulica Miloša Obrenovića najopterećeniji putni pravac u našem gradu a da naselje Strelište pristupa ovoj saobraćajnici, ovde su često bili zastoji veliki, ali ono što je bio veći problem jeste da su se ovde često dešavale saobraćajne nesreće nažalost nekada i sa onim najgorim slučajevima i nadam se da smo mi ovim potezom uspeli da rešimo da to više nećemo imati ovde, istakao je gradonačelnik Stevanović.

Grad Pančevo i Komitet za bezbednost saobraćaja, razmatraju i druge problematicne saobraćajne tačke u gradu, rekao je gradonacelnik Stevanović I naveo da je plan da se I one reše kružnim tokovima.

– Prvo što razmišljamo jeste raskrsnici na početku ulice Miloša Obrenovića, kod Policijske stanice, da se tu reši kružnim tokom kao i kod autobuske stanice, na raskrsnici ulice Miloša Trebinjca, Oslobođenja i Vojvodie Radomira Putnika. To su neke dve tačke koje sada razmatramo ali u svakom slučaju kružni tokovi jesu, kako je i struka rekla, najbolje rešenje za tečnije obavljanje saobraćaja u naseljenom mestu, ali i za podizanje bezbednosti saobraćaja tako da ćemo mi u budućnosti ići u tom pravcu da projektujemo ali i realizujemo kružne tokove u našem gradu.

Kompletna rekonstrukcija raskrsnice finansirana je sredstvima iz budžeta grada Pančeva a vrednost radova iznosi 72 miliona dinara. Rekonstrukcija raskrsnice je podrazumevala i zaštitu gasovoda i toplovoda, potpunu rekonstrukciju kisne i fekalne kanalizacije i novu organizaciju saobraćaja u tom delu Grada. Radovi koji su se izvodili od maja do kraja avgusta, bili su obustavljeni samo deset dana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena