Yunet
 

Društvo

Ekonomska škola dobila sredstva od grada Pančeva za nove kompjutere

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. mart 2024. • 17:34 •

Ekonomska škola dobila sredstva od grada Pančeva za nove kompjutere

Lokalni akcioni plan zapošljavanja ima 7 mera, ali i meru koja je usmerena ka srednjim školama na teritoriji grada u okviru koje one mogu da konkurišu kod grada i dobiju sredstva za sređivanje kabineta za praktičnu nastavu. Prema rečima Milenka Čučkovića, gradskog većnika za rad, zapošljavanje i socijlanu politiku prošle godine Ekonomska trgovinska škola Paja Marganović je dobila sredstva u iznosu od 500 hiljada dinara.

„Imamo meru poboljšanja konkurentnosti srednjih škola putem opremanja kabineta za praktičnu nastavu. Svake godine jedna ili dve srednje škole dobiju određena sredstva da podignu na viši nivo praktičnu nastavu putem opremanja kabineta koji su im neophodni u procesu obrazovnog rada“, rekao je Milenko Čučković, gradski većnik za rad, zapošljavanje i socijlanu politiku.

Prema rečima Branke Marković, profesorke u Ekonomskoj školi oni svake godine učsestvuju na konkursima koje raspisuju grad Pančevo, pokrajna i republika. Zahvaljujći sredstvima grada prošle godine kupljena je nova računarska oprema.

„Ovom prilikom dobili smo sredstva za kupovinu računarske opreme u kabintu za agencijsko, hotelijersko obrazovanje. Pored kompjutera, grad je obezbedio sredstva i za sređivanje podova, krečenja škole tako da se polako pripremamo za upis u novu školsku godinu. Od neprocenjivog značaja je kada se ulaže u škole u kvalitetnu opremu jer se poboljšava rad i učeničke aktivnosti. Svi smerovi imaju računarstvo i informatiku, a pored informatike kompjuteri se koriste i za agencijsko, hotelijersko poslovanje, za poslovnu korespodenciju, mi imamo 6 kabineta opremljena računarskom opremom“, rekla je Branka Marković, profesoka srednje škole ETŠ „Paja Marganović“.

I ove godine grad Pančevo će obezbediti sredstva za srednje škole, zahvaljujući kojima će one moći da opreme kabineta za praktičnu nastavu čime će omogućiti svojim učenicima kvalitetnije obrazovanje.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena