Yunet
 

Društvo

Manifestacija „Uskršnji bazar“ svečano otvorena ispred Kulturnog centra u Pančevu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. april 2024. • 17:53 •

Manifestacija „Uskršnji bazar“ svečano otvorena ispred Kulturnog centra u Pančevu

Sedma po redu manifestacija „Uskršnji bazar“ svečano je otvorena bogatim kulturnoumetničkim programom ispred Kulturnog centra u Pančevu. Posetioci bazara će do 28. aprila od 9 i 30 do 17 časova imati priliku da kupe različite specijalitete i rukotvorine, a biće organizovane i radionice za najmlađe. Organizator događaja je Udruženje žena Pančevke Gornji Grad, u saradnji sa Gradom Pančevom, Turističkom organizacijom i Mesnom zajednicom Gornji Grad.

Udruženje žena „Pančevke Gornji grad“ i ove godine je, pred uskršnje praznike, organizovalo tradicionalni „Uskršnji bazar“ u našem gradu. Prema rečima predsednice udruženja, Snežane Marjanov, posetioce bazara u narednim danima očekuje bogat i raznovrstan kulturnoumetnički program, uskršnje radionice i ponuda brojnih izlagača.

„Trajaće četiri dana, od 25. Do 28. Aprila. Ovde možete pronaći sve što je vezano za Uskrs, sve što je domaće napravljeno, od kolača, zimnice, vina domaćih, do uskršnjih aranžmana, raznoraznih ukrasa“, rekla je Snežana Marjanov, predsednica UŽ „Pančevke Gornji grad“.

Ove godine će na bazaru svoju ponudu predstaviti preko 20 udruženja sa teritorije Južnog Banata i preko trideset samostalnih izlagača.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Pančeva, Aleksandar Stevanović, koji je građanima poželeo srećne predstojeće praznike, a zatim se i sam uverio da je ponuda na ovogodišnjem bazaru bogata i raznovrsna.

01:08 Hoću da pozovem sve sugrađane i sugrađanke da dođu na Uskršnji bazar, da pogledaju šta su sve organizatori spremili za njih u sklopu ove manifestacije, ali i da uzmu aktivno učešće i u radionicama i predavanjima koji će se održati u sklopu bazaru. Jer zaista, preko 200 učesnika je fenomenalna brojka koja još jednom pokazuje i dokazuje koliko je ovo velika manifestacija i da je to zaista manifestacija od značaja za grad Pančevo“, rekao je Aleksandar Stevanović, gradonačelnik Pančeva.

Ovo je sedmi Uskršnji bazar u Pančevu, a realizuje se u saradnji sa Turistikom organizacijom i uz podršku Grada Pančeva. Cilj manifestacije je negovanje i očuvanje tradicije, kulture i običaja, navode organizatori.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena