Yunet
 

Društvo

Gradonačelnica Vršca ugostila ambasadora Italije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 21. mart 2024. • 11:30 •

Gradonačelnica Vršca ugostila ambasadora Italije

Gradonačelnica Vršca, Dragana Mitrović, sa svojim saradnicima, u Kabinetu Gradske kuće, ugostila je njegovu ekselenciju, ambasadora Italije u Srbiji, Luku Gorija, gde je protokolarno održan radni sastanak, u cilju razmene informacija vezanih za poslovanje velikog broja italijanskih preduzeća u našem Gradu.

„Fintel energija AD, koja je u većinskom vlasništvu italijanske “Fintel Energia Group SpA”, vodeći je proizvođač električne energije iz vetra na Balkanu i dugi niz godina uspešno posluju na našoj teritoriji. Takođe, uspešna je saradnja i sa kompanijom “Palladio East doo”, koji je veliki proizvođač farmaceutske papirne ambalaže. Svojim stabilnim funkcionisanjem zadovoljava potrebe velikog dela drugih proizvođača, a i 270 direktno zaposlenih radnika na teritoriji Grada Vršca“, izjavila je Mitrović i dodala da su italijanske firme veoma značajne sa aspekta podizanja tehničko tehnološkog nivoa i opremljenosti, produktivnosti i kvaliteta proizvodnje u privredi našeg Grada.

„Trenutno Grad završava novu industrijsku zonu “Sever” koja se prostire prema graničnom prelazu i u kojoj ima novih lokacija za investicije. Istakla bih projekat “Kargo-logistički centar sa intermodalnim terminalom”, koji je vrlo interesantan italijanskim preduzetnicima, jer je Grad Vršac pogranično mesto, blizu Rumunije, u kojoj ima više desetine hiljada italijanskih preduzeća. Otvoren je poziv za dalju saradnju i dobrodošli su novi italijanski investitori. Mi kao Grad, imamo pozitivna iskustva sa italijanskim investitorima, a kako oni dugi niz godina posluju ovde, vrata saradnje su otvorena”, istakla je Mitrović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena