Yunet
 

Društvo

Sve se može kad se hoće

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 26. mart 2024. • 17:26 •

Sve se može kad se hoće

Dejan Horvat iz Debeljače je mlad čovek koji ne zna prepreke, rođen je slep ali je rešio da život živi punim plućima. Posao montažera i novinara u televizji Opštine Kovačica rado je prihvatio iako je za njego to bio veliki izazov. Ono što ga je ohrabrilo da su ga zaposleni prihvatili raširenih ruku.

“Generalno ko je slep zavisi kako prihvati, reći ću, problem. Ja nemam tih barijera fizičkih za koje ne mogu da kažem da su nepremostive, ali mogu da kažem teže za njih. Funkcionišem sasvim normalno, naravno treba nekada pomoć kad sam na terenu, a u montaži sve ravno pa mi je lagano. Novinarstvo je jako veliki izazov, posao je dinamičan i dopao mi se, ali je prvenstveno važno da vas kolektiv prihvati. Kako sam otvorio vrata ja sam prihvaćen od prvog momenta”, rekao je Dejan Horvat.

Zaposleni u Televiziji Kovačica su Dejana prihvatili da se snađe, nauči kako da se kreće, a potom savlada i posao kako novinara tako i montažera, ističe direktorka rtv OK Nevena Gligorijević Bugarčić.

“Mi smo ga oberučke prihvatili, Dejan je prvo vodio emisiju na radiu i želeo je da napreduje. Radili smo sa njim kako bi stekao određene veštine i mogao da napreduje”, rekla je Nevena Gligorijević Bugarčić

Dejanova ljubav prema muzici traje više od dve decenije i kaže da je to njegova prva ljubav, pored toga što svira klavijature on i lepo peva. Zahvljaući muzici svirao je i u Vrnjačkoj banji gde je upoznao svoju suprugu.

“Tada je moja supruga živela u Vrnjačkoj banji i ja sam svirao tamo, 2017. godine smo se ponovo videli i prosto se desilo. Sada imamo dvoje zlatne dece, Lazara i Matiju iako se kockice poklope da bude i jedna devojčica. Ja to sve nekako strpam u jednu rečenicu koja glasi ”Sve se može kad se hoće”, izjavio je Dejan. Poruku koju je Dejan poslao i kojojm se rukovodi trebala bi da bude podstrek onima koji oklevaju da uspeju u životu i da dišu punim plućima. On je svoje snove ostvario, dobio posao koji voli da radi, osnovao divnu porodicu i dobio divna dva dečaka, ljubav prema muzici i pesmi mu omogućava da, pored toga što to voli, ostvari i dodatni prihod za svoju porodicu. Pa šta je čoveku još potrebno da bi bio srećan i zadovoljan, gledajući Dejana i njegove ambicije njegova prepreka zbog vida i nepostoji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena