Yunet
 

Društvo

U Beloj Crkvi održana manifestacija “Jaja fest”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. april 2024. • 15:22 •

U Beloj Crkvi održana manifestacija “Jaja fest”

U Češkom domu u Beloj Crkvi održana je tradicionalna manifestacija “Jaja fest”. Udruženje “Češka beseda” je pod pokroviteljstvom Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina, i uz podršku udruženja kreativaca “Mustre”, priredila bogat muzički program, igre za najmlađe i kreativnu radionicu farbanja uskršnjih jaja.

“Češka beseda” Bela Crkva i ove godine priredila je tradicionalnu manifestaciju “Jaja fest”. U prostorijama Češkog doma za najmlađe je organizovana kreativna radionica farbanja i dekorisanja uskršnjih jaja, raznovrsna takmičenja i bogat muzički program.

Jozef Mareš, potpredsednik “Češke besede” istakao je da sve manifestacije, uključujući i ovu, ne bi bilo moguće održati bez podrške Nacionalnog saveta čeških nacionalnih manjina.

Jaroslav Hoc, predsednik Nacionalnog saveta češke nacionalne manjine, rekao je da je svaka manifestacija koju organizuju “Češke besede” izuzetno značajna za češku zajednicu u Srbiji jer je ona relativno mala.

Maja Savić, predsednica Udruženja kreativaca “Mustra” iz Bele Crkve, kaže da saradnja sa “Češkom besedom” traje godinama.

“Češka beseda” iz Bele Crkve je 2022. godine proslavila stogodišnjicu postojanja, a broji blizu stotinak članova. Pored manifestacije “Jaje fest”, ovo udruženje organizuje i Maskenbal, Festival folklora, Katarinin bal i doček Nove godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena