Yunet
 

Društvo

Počinje Svetsko prvenstvo  srednjoškolaca u odbojci

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. april 2024. • 18:05 •

Počinje Svetsko prvenstvo  srednjoškolaca u odbojci

Foto Savez za školski sport Srbije

Beograd je ponovo svet, sada u konkurenciji srednjoškolaca, koji će se takmičiti za naslov prvaka kontinenta u odbojci. Čak 29 zemalja stiže u glavni grad Srbije. SP u odbojci organizuje Savez za školski sport Srbije, uz partnerstvo sa Svetskom federacijom za školski sport (ISF) uz podršku Ministarstva za sport i Gradskog sekretarijata za sport i omladinu. Svečano otvaranje je zakazano za večeras od 19.30 na Kalemegdanu.

– Od juče dečaci i devojčice iz 29 država pristužu u Beograd. Zaista je lepo videti nasmejana lica mladih, kako na aerodromu, tako i po dolasku u hotele. Pre osam godina smo takođe organizovali Svetsko u odbojci za ovaj uzrast školaraca i tada smo imali rekordan broj učesnika. Sada nastavljamo da pišemo istoriju i imamo preko 900 učesnika, što govori da deca iz celog sveta vole da dođu u Srbiju na ovakve i slične događaje. Posebno bi se zahvalio na saradnji Bezbednosno informativnoj agenciji, Ministarstvu sporta, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Ministarstvu spoljnih poslova, Ministarstvu sporta i Gradu Beogradu, bez kojih ne bi uspeli da ugostimo sve učesnike i napravimo spektakl – istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Učesnici u konkurenciji devojaka: Srbija, Turska, Meksiko, Norveška, Kineski Tajpeh, Češka, Francuska, Nemačka, Italija, Gruzija, Uganda, Kipar, Holandija, Kzahstan, Grčka, Danska, Republika Srpska, Čile, Luksemburg, Saudijska Arabija, Bugarska, Belgija, Crna Gora, Kina, Austrija. Dečaci: Srbija, Francuska, Danska, Meksiko, Kina, Saudijska Arabija, Holandija, Italija, Austrija, Crna Gora, Luksemburg, Nemačka, Iran, Uganda, Belgija, Bugarska, Gruzija, Turska, Čile, Libija, Kineski Tajpeh, Kipar, Bangladeš, Grčka, Češka, Bahrein.

U Beograd je stigao i predsednik ISF Loren Petrinka i svi članovi borda ISF, koji će na sastanku u Beogradu definisali strategiju rada u narednim godinama. Takmičenja će se igrati u čak sedam hala. Uz mečeve, mladi će imati priliku da predstave svoje zemlje, na Večeri nacija, da se druže i upoznaju. Ulaz na sve utakmice je besplatan. Takođe će moći da prisustvuju Evropskom prvenstvu u boksu, kao i Danima porodice na Trgu Republike.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena