Yunet
 

Hronika

VJT Pančevo: Podignuta optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2024. • 12:14 •

VJT Pančevo: Podignuta optužnica zbog ugrožavanja bezbednosti u saobraćaju

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 12.4.2024. godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog R.G. (rođen 1992. godine) iz Alibunara, zbog postojanja opravdane sumnje da se dana 7.1.2022. godine oko 1.00 časa u Alibunaru, kao učesnik u saobraćaju na putevima, nije pridržavao saobraćajnih propisa i time tako ugrozio javni saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi, usled čega je nastupila smrt pešaka I.J. (rođen 1993. godine) iz Jakova u Opštoj bolnici u Pančevu.

Postoji opravdana sumnja da je okrivljeni u stanju običnog pijanstva teškog stepena, sa 3,33 promila alkohola u organizmu, upravljao putničkim vozilom marke „BMV“ tip „320 D Eletta“ na državnom putu 2b reda nedozvoljenom i neprilagođenom brzinom noćnim uslovima vožnje kroz naseljeno mesto, u vreme kada je zbog praznika na toj deonici puta bilo više lica oko i na kolovozu, te je u ul. Žarka Zrenjanina, kod kućnog broja 167, udario u pešaka koji je pao na kolovoz.

Okrivljenom se stavlja na teret da je izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu okrivljenog kazni po zakonu, izrekne mu meru bezbednosti zabrana upravljanja motornim vozilom u trajanju od pet godina, oduzme mu putničko vozilo kojim je upravljao, kao i da ga obaveže na plaćanje troškova krivičnog postupka.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena