Yunet
 

Kultura

Program KC Pančeva do 26. maja u znaku BUDI

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. maj 2023. • 12:00 •

Program KC Pančeva do 26. maja u znaku BUDI

U narednih deset dana program Kulturnog centra Pančeva biće u znaku Bijenala umetničkog dečjeg izraza – BUDI, uz nekoliko zanimljivih muzičkih i pozorišnih programa za odraslu publiku.

Ovogodišnje, 10. jubilarno izdanje Bijenale umetničkog dečjeg izraza u Pančevu (BUDI) otvoreno je izložbom nagrađenih radova pristiglih na konkurs sa temom „Otključano nebo”, koje možete pogledati u Galeriji savremene umetnosti do 30. maja.

U okviru izložbenog BUDI programa u sredu, 17. maja u 12 u Foajeu Kulturnog centra biće otvorena izložba najlepših stranica i naslovnica „Nevena” – Čika Jovinog lista„Zmajev cvet – jedan i po vek”, u realizaciji Novosadskog dečijeg kulturnog centra. Kroz izložbu će voditi Jelena Dopuđ. U isto vreme u Galeriji savremene umetnosti na programu je radionica „Uredi Wikipediju”, koju vodi Nikolina Šepić.

U Dvorani, 19. maja, u 20.00 na programu je koncert pančevačkih klasičaraPANČEVO ALL STARS – BAROQUE MUSIC. Nastupaju: Ivan Dinić, Matej Jovanović, Panartist, Bokerini kvintet, Tamburaški orkestar Pančeva, Kristina i Ester Krstić, Aleksandra Jović, Vojkan Popović, Bojan Tirmenštajn, Mihajlo Jović, Stefan Fuks, Oskar Ereš, Luka Balaš i dr. Cena ulaznice je 400 rsd. Posle izuzetno uspešnog prvog izdanja Pančevo All Stars – classical music, revijalnog koncerta pančevačkih klasičara, sledi nastavak koncertne sezone u kojoj ćemo ponovo imati prilike da uživamo u muziciranju domaćih umetnika. Pred nama je novo izdanje koncerta pančevačkih klasičara: Pančevo All Stars – baroque music. Uz već poznata imena na sceni Kulturnog centra Pančeva, pridružiće nam se i predstavnici mlađe generacije pančevačkih klasičara: pijanista Matej Jovanović i violinista Luka Balaš.

U okviru bioskopskog programa u Dvorani od 19. do 31. maja, u 17.00 i 19.00 možete pogledati film Mala sirena, priču o sireni koja žudi da iskusi život na kopnu i, protivno želji svog oca, kralja Tritona, posećuje površinu, gde se zaljubljuje u čoveka, princa Erika.

U subotu, 20. maja od 12 sati na programu je pozorišni matine i predstava za decu „Pepeljuga”, Braće Grim u produkciji „Pozorište sanjalište”. Režiju potpisuje Nikola Marković, a uloge tumače Nikola Marković, Saša Kuzmanović, Stefan Milivojević, Đurđa Pavlović i Kristina Paunović.

Takođe, istog dana, 20. maja u 18.00 u Dvorani, na programu je Gradska smotra muzičkog i folklornog stvaralašta odraslih.

U nedelju, 21. maja u 12 sati u BUDI paviljonu u Narodnoj bašti na programu je BUDI ART EKO-KAMP 1, u okviru kojeg će biti svečano otvaranje prve samostalne izložbe „Patuljak, ali naopako”, Vida Hotija Stajića. Tada će nastupiti i tamburaški orkestar MŠ „Jovan Bandur” Pančevo uz dirigenta Jelenu Miljević.

U okviru redovnog pozorišnog programa Kulturnog centra, 21. maja u 19.30 u Dvorani Kulturnog centra na programu je predstava “Smrt i devojka” BITEF teatra, u režiji Nikole Ljuce. Uloge tumače Tamara Krcunović, Milan Marić, Aleksandar Đurica, a ulaznica košta 1.500 rsd

U ponedeljak, 22. maja u 10.00 u Galeriji savremene umetnosti biće predstavljena knjiga iz serijala „Kauboj Kosta” Eve Mušinski i Karstena Tajha (Nemačka). BUDI gošća tom prilikom biće Jelena Dragojlović („Kreativni centar”). U istom prostoru od 12 sati na programu je predstavljanje knjige „Tajni plan more” Olivere Ušmana i Silvije Vit (Nemačka), a BUDI gošće biće Jelena Dragojlović („Kreativni centar”) i Irena Jovanović, urednica Čitalačkog upitnika.

U utorak, 23. maja u 12.00 u Gradskoj biblioteci Pančevo na programu BUDI-ja je Knjiški utorak i Predstavljanje knjige „Priručnik za solidan život” Olivere Zulović (Nagrada „Politikinog Zabavnika”). Gosti programa biće autorka romana i Nеmanja Backović (urednik „Politikinog Zabavnika”).

BUDI bioskop i film„Čarolija Meseca” na programu su u sredu, 24. maja u 18.00 u Dvorani Kulturnog centra Pančeva.

U četvrtak, 25. maja u Gradskoj biblioteci Pančevo od 12 sati biće predstavljanje knjige „Fredi i Flo ne znaju za strah” Marije Kling (Nemačka). BUDI gošća promocije biće Ana Dragović Drljević iz Izdavačke kuće „Odiseja”. Istog dana od 18.00 u Dvorani KCP premijerno će biti izvedena predstava za decu „Braća Grim” u koprodukciji Dečje scene „Pođi tuda…” KC Pančeva i „Čiča Mičinog pozorišta” (Beograd). Tekst je napisao Mateja Popović, režiju potpisuje Ivan Mihailović, dok je za muziku bio zadužen Ivan Aleksijević. Uloge u predstavi tumače: Aleksandar Ristoski,Bogdan Bogdanović, Novak Radulović, Mina Radulović i Mateja Popović.

U petak, 26. maja u 12.00 u Dvorani KCP-a na programu je bioskopska premijera serijala „Teslini Znanjoni”, nakon koje će biti održan razgovor s autorimaBranislavom Brkićem i Adom Brkić. Istog dana na istom mestu u 17.00 premijerno će biti prikazan i igrani film „Škola na selu” Duška Mazalice, u kom uloge tumače Zoran Ćurguz, Bojan Kolopić, Nenad Okanović, Bojan Ivković, Gordana Milinović, Maja Vujanović.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena