Yunet
 

Kultura

Galerija „Vasica“ značajno kulturološko mesto u Dolovu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. mart 2024. • 18:32 •

Galerija „Vasica“ značajno kulturološko mesto u Dolovu

Galerija ,,Vasica „ jedno je od najznačajnijih kulturoloških mesta u Dolovu. Miroslav Prvulj direktor Doma Kulture ,, 25. Maj „ ispričao je kratku istoriju ovog mesta dok je Nikola Radonjin koordinator projekta ,,Dolovo je poezija „ najavio početak pesničke kolonije.

Galerija ,, Vasica“ centar je kulturnih dešavanja u Dolovu. ,,U galeriji ,, Vasica“ uvek se nešto dešava kada nema posetioca ima učenika, i to nam uvek daje inspiraciju za neke nove projekte“ istakao je Miroslav Prvulj direktor Doma kulture ,, 25. Maj a zatim nam je otkrio po kome je galerija dobila ime.

U svakodnevnim aktivnostima Doma kulture u Dolovu učestvuje i pesnička sekcija. Koordinator projekta ,,Dolovo je poezija „ otkrio nam je da će pored pesničke sekcije ovo mesto dobiti i pesničku koloniju čiji će deo biti kako deca tako i odrasli.

„Sve radove nastale na slikarskoj koloniji ćemo objediniti u jedan zbornik, a projekat će poneti ime ,,Dolovo je poezija“ –zato što Dolovo za sve nas zaista jeste poezija.“ zaključio je Radonjin.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena