Yunet
 

Kultura

Održana 62. gradska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. april 2024. • 16:37 •

Održana 62. gradska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva

U Kulturnom centru u Pančevu održana je 62. gradska smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece. Organizator ovog događaja je kulturno-prosvetna zajednica Pančevo, a publici se predstavilo čak devet kulturno-umetničkih društava.

Pančevački Kulturni centar ponovo je bio odličan domaćin najmlađim članovima folklornih društava iz grada Pančeva. Smotra muzičko-folklornog stvaralaštva dece, 62-ga po redu, okupila je veliki broj gledalaca na jednom mestu, koji su bili u prilici da vide repertoar 9 kulturno umetničkih društava. Sekretar kulturno-prosvetne zajednice Pančevo Suzana Pavlović kaže da je ovo tradicionalna manifestacija na kojoj deca prikazuju sve što su naučili u prethodnih godinu dana.

„Oni prikazivanjem tog svog rada ostvaruju dalji plasman, koji se posle održava ovde u Pančevu 27.04, isto u dvorani Kulturnog centra, gde će im se pridružiti drugari i takmičari iz celog južnog Banata. Nakon toga ide pokrajinsko takmičenje, ali ćemo još videti ko će ostvariti plasman dalje“, rekla je Suzana Pavlović, sekretar kulturno-prosvetne zajednice Pančevo.

Na ovom takmičenju predstavila su se mnogobrojna kulturno-umetnička društva, a samo neka od njih su KUD „Neolit“ iz Starčeva, KUD „Čigra“ i KUD „Stanko Paunović“ NIS-RNP iz Pančeva, i drugi. Umetnički rukovodioc dečijih ansambala KUD „Neolit“ iz Starčeva, Uroš Ban, otkrio je repertoar kojim su članovi ovog društva predstavili publici.

„Mi se predstavljamo sa starijom dečijom grupom. Oni će danas igrati „Igre iz Gruže“, koreograf je Slavica Mihajlović“, rekao je Uroš Ban, KUD „Neolit“ Starčevo.

U narednim nedeljama saznaćemo ko se sve plasirao na pokrajinsko takmičenje folklornih kulturno-umetničkih društava, a ovakve manifestacije su još jedan pokazatelj koliko grad Pančevo održava i neguje kulturne događaje namenjene našim najmlađim sugrađanima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena