Yunet
 

Sport

Železničar nije odoleo Radničkom 1923 u Kragujevcu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. mart 2024. • 16:03 •

Železničar nije odoleo Radničkom 1923 u Kragujevcu

Radnički 1923 – Železničar 3:0 (0:0)

Stadion: Čika Dača. Gledalaca: 1.000. Sudija: Milan Milanović. Strelci: Vidosavljević u 68, Sahil u 77, Zorić u 90. minutu za Radnički 1923. Žuti kartoni: Leković, Ristić (Radnički 1923), Hajdin, Knežević (Železničar)

Radnički 1923: Leković, Ćosić /82.Đurić/, Serbečić, Simović, Dadić, Aleksić, Ristić, Gluščević /68.Sahil/, Vidosavljević /77.Zorić/, Bevis /82. Adžić/, Ortiz /69. Ivelja/.

Železničar: Mijatović, Obradović, Stanković, Konatar, Hajdin, Grgić /69.Jovanović/, Knežević /70. Maks/, Đorđević /79.Mirosavić/, Lakićević, Ignatijev /57.Romanić/, Pavlov /57. Kahvić/.

Imali su želju, pokazali su i veliku borbenost fudbaleri Železničara u duelu sa Radničkim iz Kragujevca, ali im je nedostajala sreća u finišu meča da se sa ovog teškog gostovanja vrate makar sa bodom. Kad se šanse ne iskoriste, a imali su ih Pančevci tokom prvog poluvremena obično sledi kazna. Na kraju Radnički 1923 – Železničar 3:0.

Železničar je prvi došao u priliku da postigne pogodak. U 12. minutu Grgić je bio u prodoru, istrčao je golman Leković i napravio prekršan na oko 20 metara od svog gola. Slobodan udarac izveo je kapiten Đorđević, ali je šutirao pravo u živi zid.

Igralo se zatim ugrlavnom na sredini terena, bez većih šansi, međutim posed je bio na strani Železničara. To, ipak nije bilo dovoljno da se probije granitna odbrana Kragujevčana.

Domaćin je imao priliku preko Bevis u 40. mintu, kada je šutirao pored gola, dok je internacionalac iz Rusije, Ignatijev u 42. pokušao sa desne strane sa desetak metara, ali je njegov šut uspeo da odbrani Leković.

U nastavku utakmice oprezno su počele obe ekipe. Pančevci su bili zadovoljni i bodom, ali nisu tako mislili u Radničkom.

Prvi gol Kragujevčana delo je Milutina Vidosavljevića, koji je u 68. minutu izveo slobodan udarac sa oko 20 metara iskosa sa desne strane i pogodio „malu mrežu“ gola Železničara.

Uzvratio je Železničar preko Jovanovića u 74. minutu, ipak, golman Leković je dobro intervenisao i sprečio izjednačenje.

U finišu meča Radnički je došao do još dva gola. Grešku Đorđevića na sredini terena iskoristio je Sahli koji je šutirao sa ivice kaznenog prostora i pogodio za 2:0.

Konačan rezultat postavio je Luka Zorić u poslednjem minutu utakmice.

Mijailović: Imali smo bolje šanse, ali …

Nenad Mijailović, trener Železničara posle utakmice je rekao:

– Čestitam Radničkom na pobedi. Držali smo se dobro, imali bolje situacije da dođemo u vođstvo, a kad se ne iskoriste sledi kazna. Usledio je potom prvi gol, a onda i drugi iz naše greške i tu je utakmica bila gotova. Okrećemo se narednom rivalu razmišljamo samo o Javoru.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena