Yunet
 

Sport

Uroš Janjić velika nada Borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. april 2024. • 16:40 •

Uroš Janjić velika nada Borilačkog kluba „Dragon“ iz Sefkerina

Klub borilačkih veština „Dragon“ iz Sefkerina može se pohvaliti da u svojim redovima ima mladog reprezentativca u kik boksu Uroša Janjica. On je do sada osvajao mnoga evropska takmičenja, a u narednom periodu priprema se da stigne i do titule svetskog prvaka u kik boksu.

Uroš Janjić ima tek 20 godina a već se može pohvaliti titulama sa domaćih i evropskih takmičenja. Krenuo je stazama svog dede i ujaka i počeo je da se bavi borilačkim sportovima. Ovih dana priprema se za nova velika takmičenja i veruje da će se vratiti sa novim peharima i medaljama.

„Kao kadet osvojio sam drugo mesto na Evropskom kupu, kao junior imam osvojena državana prvenstva, a sa reprezentacijom saučestvovao na Balkanskom i Evropskom prvenstu. Kao senior dva puta sam osvojio Evropski kup u fulkontaktu. U narednom periodu očekuje me državno prvenstvo u fulkontaktu i očekujem da ću osvojiti medalju“, rekao je Uroš Janjić – reprezentativac Srbije u kik boksu

Veoma su ponosni Sefkerinci na uspehe svog mladog sugrađanina. Njegov trener Nikola Stankov ima velike planove ali i očekivanja i zato trenira sa njim svakodnevno kako bi bio što uspešniji.

„Od njega očekujem da postane prvak sveta. Do sada je osvojio mnoge medalje, na državnim takmičenjima i Evropskim kupovima. U kik boksu nastupao je sa reprezentacijom kao junior, senior. Mnogo je napredovao u poslednje vreme, on je retko talentovan sportista“, izjavio je Nikola Stankov – trener u klubu „Dragon“ Sefkerin

Veliki broj dece, koji su i članovi kluba Dragon iz Sefkerina, u Urošu Janjiću vide svog idola i zato naporno treniraju kako bi i oni postigli značajne rezultate i stigli do evropskih i svetskih odličja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena