Yunet
 

Turizam

Bogata turistička ponuda Vršca 

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2024. • 15:24 •

Bogata turistička ponuda Vršca 

Vršac je jedna od vodećih turističkih destinacija Vojvodine, zahvaljujući brojnim kulturno i istorijski važnim spomenicima, znamenitostima i prirodnim lepotama. Na Sajmu turizma koji je nedavno održan , svoj štand su predstavili zelenom bojom.

Turistička ponuda Vršca na ovogodišnjem Sajmu turizma bila je obojena u zeleno .Štand Vršca ove godine vizuelno će se izdvojiti, dočaravajući posetiocima karakterističnu sliku vršačkog krajolika, zelenu panoramu Vršačkih planina i vinograda .

Tatjana Palkovač v.d direktorka turističke organizacije Vršac

– Mi smo se odlučili da ovu godinu posvetimo zelenom, odnosno vršačkim vinogradima, Deliblatskoj peščari, vinogradima, porodici. Takođe, Vršac ima 365 dana zdrav vazduh I da pozovemo ljude da više borave na ovakvim destinacijama., pored puta vina, kulturno istorijskih znamenitosti ….rekla je Tatjana Palkovač v.d direktorka Turističke organizacije Vršac.

Brojne atrakcije, manifestacije, smeštajni i ugostiteljski objekti, kao i gastronomska ponuda biće sastavni deo predstavljanja grada Vršca. Dobra putna infrastruktura I redovna vozna linija omogućava da se lako stigne do Vršca I upoznaju sve njegove priridne lepote. Samo neke od znamenitih ličnosti koje su rođene i živele na teritoriji Vršca su: Jovan Sterija Popović, Jaša Tomić, Pavle Paja Jovanović, , Žarko Zrenjanin, Vasko Popa…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena