Yunet
 

Zdravlje

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. mart 2024. • 15:00 •

Novo sanitetsko vozilo za Dom zdravlja Opovo

Dom zdravlja Opovo dobio je novo sanitetsko vozilo zahvaljujući sredstvima dobijenim od pokrajnskog Sekretarijata za zdravsto. Zahvaljujući ovoj pomići, opvačka zdravstvena ustanova sada ima tri sanitetska vozila kojima uspeva da omogući neophdnu zdravstvenu zaštitu svim pacijentima.

Dom zdravlja Opvovo iako mala zdravstvena ustanova ima Službu hitne medicinske pomoći koja radi 24 sati. Zato im je bilo neophodno da imaju više sanitetskih vozila kako bi mogli pacijentima da pruže odgovarajuću zdravstvenu usluga, prođu veliku kilometražu u lokalu, ali i da prevezu pacijente do velikih centara u Pančevu i Beogradu, kaže dr Sofija Popović direktorka Doma zdravlja Opovo.

– Dom zdravlja Opovo je aplicirao kod Pokrajne za svoje potrebe na udaljenosti i izašli su nam u susret za ovo drugo vozilo, odnosno treće, jedno je od lokalne samouprave, tako da smo sada dobro opskrbljeni. Sada pokrivamo sve usluge, od dijalize, do otpusta, a to je ono što čini Hitnu medicinsku sužbu, da na vreme stigne sa pacijentom i završite adekvatno tu situaciju. Veoma smo zadovoljni saradnjom sa pokrajnskim Sekretarijatom, koji je prepoznao ulogu primara. Samo dobro opremljeni i kadrovski i opremom mi možemo u ovom trenutku da rasteretimo velike centre, rekla je dr Popović.

Novo sanitetsko vozilo raspolaže svom neophodnom najsaveremijom opremom i pruža pacijentima komforan prevoz do zdravstvenih centara.

– Novo vozilo je koštalo oko 7 miliona. Olakšali smo posao i lekarima i vozačima posao ovim vozilom. To su moderna vozila sa svim mogućnostima koje pružaju, sa defibrilatorom, kardiološkom stolicom, to vozilo jeste nešto što je vrlo značajno, istakla je direktorka Doma zdravlja Opovo.

U Domu zdravlja Opovo ističu da imaju odličnu saradnju sa pokrajnskim Sekretarijatom za zdravstvo i loklanom saoupravom zahvaljući čemu su poslednjih godine obnovili opremu i unapredili svoj rad.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena