Yunet
 

Zdravlje

Nov biohemijski aparat u Domu zdravlja Opovo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. april 2024. • 15:06 •

Nov biohemijski aparat u Domu zdravlja Opovo

Dom zdravlja Opovo mnogo je uradio poslednjih godina kako bi obezbedio što kvalitetniju uslugu svojim pacijentima. Kupljen je veliki broj novih aparata, za kvalitetniju i bržu dijagnostiku, kao što je novi rendgen, stomatološka stolica, ultrazvučni aparati. Sada je u Dom zdravlja Opovo stigao i nov biohemijski aparat sa više mogućnosti i analiza.

„Imali smo mogućnost da nam lokalna samouprava izađe u susret da stari aparat zamenimo novim . Ovo je aparat sa većim mogućnostima, većim brojem analiza i sa automatskim radom i olakšava biohemičarima i laborantima. Benifeit pacijentu je preciznost u dijagostici i u ovom trenutku to nam olakšava rad. Ovakvi aparati su uglavnom u većim centrima. Ovaj aparat je sa nekih 4 miliona lokalna samouprava finansirala i sa te strane mogu da kažem da smo opremljeni“, Dr Sofija Popović – direktor Doma zdravlja Opovo

Osim ovog aparata, a kako bi upotpunili svoju uslugu i RADILI SVE analize, Dom zdravlja u Opovu ima i nov aparat za D dimer.

„Nov aparat za d dimer koji je uredbom ušao u redovnu dijagnostiku koja se obavlja u laboratorijama tako da su sa te strane pacijenti zaštićeni jer ne moraju da odlaze privatno već tu alanlizu mogu da odrae ovde“, Dr Sofija Popović – direktor Doma zdravlja Opovo

Doktorka Sofija Popović naglašava da zahvljujući dobroj saradnjih ove zdravstvene ustanove, pokrajne i lokalne samouprave nabaljena je nova oprema zahvaljujući kojoj stanovnici ove južnobanatske opštine više ne moraju za svaki pregled da idu u velike zdravstvene centre.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena