Yunet
 

Društvo

Novi izgled Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. april 2024. • 09:39 •

Novi izgled Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi

U okviru investicionog održavanja objekta Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ Bela Crkva u toku su radovi na krovnom pokrivaču. Projekat finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, uz podršku lokalne samouprave Opštine Bela Crkva.

U toku su radovi na sanaciji krova u Osnovnoj školi “Žarko Zrenjanin” u Beloj Crkvi koje finansira Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice, uz podršku lokalne samouprave opštine Bela Crkva.

Prema rečima Nenada Jokanovića, direktora škole, očekivani period za završetak radova je prva polovina juna meseca, a ukupan budžet projekta iznosi 11 miliona dinara.

  • Uključeni su radovi: sanacija krovnog pokrivača, sanacija i rekonstrukcija dvorišnog dela fasade, sanacija sanitarnog čvora muškog i ženskog toaleta u matičnoj zgradi, kao i sanacija samog ulaza u školu. Radovi su počeli decembra 2023. godine i tokom zimskog raspusta uspeli smo da sredimo sanitarne čvorove i sam ulaz u školu. Pri kraju privodimo sanaciju krovnog pokrivača nakon kojeg ćemo krenuti sa sanacijom i rekonstrukcijom dvorišne fasade.

Ove godine u planu je izrada još idejnih projekata.

  • Ono što je nama sada potrebno zbog energetske efikasnosti je sanacija grejnog sistema škole i kotlarnice, i izrađen je projekat. U budućnosti se mora uraditi i projekat za stolariju kako bi se postigla što veća efikasnost grejanja i uštedela dodatna sredstva.

Direktor Nenad Jokanović ističe da je sređivanje ove škole oduvek bilo prioritet, jer je sigurnost i zdravlje đaka i zaposlenih na prvom mestu.

  • Svi ovi projekti koje smo realizovali pospešuju sam rad u školi i obezbeđuju zdrav život svih.

Redovnim ulaganjem u školske objekte na teritoriji Opštine Bela Crkva unapređuje se proces obrazovanja i poboljšavaju uslovi za boravak dece u školama.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena