Yunet
 

Društvo

Počela registracija električnih trotineta

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 5. april 2024. • 00:00 •

Počela registracija električnih trotineta

Laka električna vozila, odnosno električni trotineti, od 5. aprila moći će da se registruju, dok će od 15. juna samo sa važećom registracijom moći da učestvuju u saobraćaju. Ovaj pravilnik koji je stupio na snagu danas, može se naći na sajtu Agencije, gde se i podnosi uz adekvatnu dokumentaciju i plaćenu taksu.

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila nalazi se na sajtu Agencije za bezbednost saobraćaja: gde se navode i svi obrasci potrebni za izdavanje nalepnice za lako električno vozilo, koja će biti uslov da se uopšte nađu u saobraćaju.

Agenciji za bezbednost sabraćaja se podnosi zahtev za dobijanje tzv. registracionog lista na kom će imati osnovne identifikacione podatke o tom vozilu. U zahtevu treba navesti: lične podatke i podatke o lakom električnom vozilu (marka, trajna nominalna snaga elektromotora, najveća konstruktivna brzina, masa praznog vozila) Uz zahtev se dostavlja i kompletna tehnička dokumentacija za lako električno vozilo.

“Imamo sad period do 15. juna kada morate da dobijete potvrdu od Agencije o Vašem vozilu a posle 15. juna stupa na snagu dodatna izmena Pravilnika o registraciji električnih trotineta, kada će vlasnik morati da ima nalepnicu na električom trotinetu kako bi mogao da učestvuje u saobraćaju. To važi samo za električne trotinete. Ne odnosi se na napr. električne skejtborde. Važi isključivo za električne trotinete do 0,65 kilovata snage i da oni imaju konstruktivnu masu najviše do 35 kilograma”, objasnio je prof. dr Đorđe Vranješ.

Nakon 15. juna 2024. godine, u saobraćaju na putu mogu učestvovati samo laka električna vozila na kojima je postavljena nalepnica u skladu sa odredbama ovog pravilnika.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena