Yunet
 

Kultura

Održana zonska smotra folklora

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 22. april 2024. • 00:00 •

Održana zonska smotra folklora

Juče je u Pozorišnoj sali u Staroj Pazovi održana zonska smotra muzičkog stvaralaštva dece iz folklorne oblasti. Na smotri su nastupile 22 grupe u kategorijama tradicije, mlađi i stariji. 13 grupa je bilo iz opštine Stara Pazova, sedam iz Inđije, a dve iz Rume. Zonski smotru folklora otvorila je predstavnica Izvršnog odbora saveta amatera opštine Stara Pazova Anđelka Mali. Od opštinske do zonske smotre prošlo je nedelju dana, a mnogi ansambli prihvatili su sugestije selektora Dejana Trifunovića koreografa iz Pančeva.

"Smotra je bila izuzetno sadržaja, vidi se veliki trud i rad, jedna velika ljubav koju su rukovodioci grupa preneli na decu. Deca su bila razigrana i uspešna ovo je prva Zonska smotra od ukupno sedam koliko će se održati širom Vojvodine poslednja će biti održana 11. maja, posle tog datuma će se znati učesnici završne manifestacije koja će biti održana 26. maja u Vrbas. Stara Pazova je opet potvrdila to da je jako dobar domaćin, organizator, jedan jako velik folklorni centar tako da su grupe bile veoma dobro spremne. Na takmičenje su došle i grupe iz drugih opština tako da je ovo bio jedan dečiji praznik, sala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je podržala i pozdravila učesnike u programu, tako da se nadam da je deci bilo prijatno, imali su stvarno dobre uslove da predstave ono što su naučili i pripremili. Imao sam nekoliko saveta kako da se unapredi rad muzičkih sekcija zato što smatram da bi svako kulturno umetničko društvo trebalo da bude prepoznatljivo po svojim narodnim nošnjama po igrama, može da bude uspešan i uspešniji u pratnji jednog tradicionalnog instrumenta nego u pratnji celog orkestra koji ima 10 članova”, rekao je Dejan Trifunović.

Publici se prvo predstavio stariji ansambl OKUD-a Sveti Sava igrama iz Bele Palanke. U kategoriji Tradicije predstavnici naše opštine bili su KUD Branko Radičević i SKUD Heroj Janko Čmelik. U oblasti koreografskog folklora u mlađem uzrastu četiri ansambla: Društva Čmelik i Radičević iz Stare Pazove, KUD Slavko Gajin iz Vojke i KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca.

U starijem uzrastu: KUD Izvor iz Starih Banovaca, KUD Mladost iz Nove Pazove, KUD Branko Radičević iz Novih Banovaca, KUD Mitanče iz Belegiša, OŠ Boško Palkovljević Pinki i KUD Branko Radičević iz Stare Pazove.

Zonska smotra u Staroj Pazovi završena je razgovorom predstavnika ansambla sa selektorom u slovačkom domu. Juče se takođe u Sremskoj Mitrovici održala zonska smotra za drugi deo Srema

Organizator zonske smotre i ove godine je bio Savez amatera opštine Stara Pazova koji je učesnicima smotre podelio diplome isprd Saveza.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena