Yunet
 

Kultura

Druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac

RTV Stara Pazova • Redakcija RTV Stara Pazova • 26. mart 2024. • 00:00 •

Druženje učenika sa pesnikinjom za decu Tatjanom Pupovac

Narodna biblioteka u Novoj Pazovi je u čast početka proleća,Svetskog dana poezije i u susret Međunarodng dana knjige za decu u čitaonici biblioteke organizovala druženje učenika prvog i drugog razreda OŠ “Rastko Nemanjić - Sveti Sava” sa pesnikinjom Tatjanom Pupovac. Bilo da se radi o slikovnici, bajci ili edukativnom sadržaju dobra knjiga je jedna od najvećih radosti detinjstva.

Tatjana iako piše poeziju i za odrasle poznata je kao dečiji pesnik, njene pesme objavljivane su u časopisima „Radost“ i „Modra lasta“, a od skoro u elektronskom časopisu „Slova na struju“ i listu za decu „Neven“. Poezijom se bavi od ranog detinjstva, objavila je zbirku poezija “Bubamarin svet”i ilustrovanu knjigu “Priču o srcu”. Ovo je njeno drugo druženje sa decom u Novoj Pazovi. Inspiraciju za svoja dela pronalazi u prirodi i u njenim pesmama se kroz razne junake može mnogo toga naučiti. Na kraju svih njenih priča i pesama pobeđuje pravda i dobro jer ona veruje da koliko god da nam ponekad bude teško na kraju uvek ispadne dobro. U nejnim stihovima dočekuju nas veoma zanimljivi likovi poput Prehlađenog dimnjaka, Leptira Kupusara i Teretnog voza...

Rođena je 08. avgusta 1977 godine u Vukovaru, trenutno živi u Novom Sadu, bila je učesnik mnogih festivala namenjenih deci kako u zemlji tako i u regionu , a neke od njenih pesama su komponovane i izvode ih dečiji horovi i rok bendovi.

-->Tweet --> Share Tweet

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Emisije

Vojvođanski biznis

RTV Stara Pazova

Vojvođanski biznis
Budi human - Helena