Yunet
 

Društvo

Crveni krst Bačka Palanka: Putem humanosti i u Novoj godini

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 11. januar 2024. • 00:00 •

Crveni krst Bačka Palanka: Putem humanosti i u Novoj godini

Nova godina donosi i nove početke, a Crveni krst Bačka Palanka je i ovu godinu počeo humano.

Naime, u sredu 10. januara sprovedene su dve značajne akcije dobrovoljnog davanja krvi. U Gajdobri je 25 hrabrih meštana, među kojima su se istakle i dve dame, odvojilo vreme i volju da pomogne drugima. Posebno raduje što je jedna osoba prvi put odlučila da daruje krv, čime je započela svoj put humanosti.

Hladno vreme i niske temeperature nisu obeshrabrile Bačkopalančane, da se u velikom broju odazovu na akciji dobrovoljnog davanja krvi održanoj u prostorijama Crvenog krsta Bačka Palanka. Dragocenu tečnost želelo je da daruje 114 humanih ljudi, ali iz zdravstvenih razloga, njih 105 je bilo u mogućnosti da to učini. Među hrabrim davaocima bilo je čak 18 dama, a četiri osobe su se prvi put pridružile akciji ddk.

Sledeća akcija ddk zakazana je za 16. januar, a biće održana u dva naseljena mesta naše opštine. U Obrovcu od 8.00 do 10.00 sati, a zatim u Tovariševu od 10:30 do 12.00 časova.

Podrška u darivanju dragocene tečnosti čini veliku pomoć u životima onih kojima je to najpotrebnije. Postani član humanitarne porodice Crvenog krsta Bačka Palanka! Daj krv, spasi život.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena