Yunet
 

Društvo

Održana 173. sednica Opštinskog veća

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 17. januar 2024. • 00:00 •

Održana 173. sednica Opštinskog veća

Danas je održana 173. sednica Opštinskog veća opštine Bačka Palanka, na kojoj su članovi Veća razmatrali ukupno 10 tačaka dnevnog reda.

Jedna od ključnih tačaka bila je donošenje Rešenja o davanju saglasnosti na Program komunalnih radova Javnog komunalnog preduzeća „Komunalprojekt“ Bačka Palanka za 2024. godinu.

U vezi s povećanjem minimalne cene rada, direktorica Centra za socijalni rad, Branka Dujović, izjavila je da je to uticalo na povećanje cene pružaoca usluge ličnog pratioca deteta za 2024. godinu. Cena je povećana sa dosadašnjih 230 dinara na 270 dinara po satu.

Na današnjoj sednici Veća, bilo je i nekoliko tačaka koje su se odnosile na žalbe protiv rešenja Opštinske uprave, uključujući i donošenje rešenja po žalbama zbog nedonošenja odluka u zakonskom roku.

Članovi Veća su takođe usvojili rešenje o davanju u zakup javnih površina za postavljanje manjih montažnih objekata, odnosno kioska. Na konkursu se javila dva ponuđača, a procenjeno je da su oni najpovoljniji.

Redakcija Nedeljnih novina uputila je poziv za davanje saglasnosti na upotrebu grba Opštine Bačka Palanka, koji će se koristiti na pozivnicama i diplomama manifestacije za izbor sportiste godine Opštine Bačka Palanka. Ova inicijativa je podržana i dobila saglasnost na današnjoj sednici Opštinskog veća.

Jedna od značajnih tačaka današnje 173. sednice Opštinskog veća bila je donošenje rešenja o davanju saglasnosti na cenovnik usluga Javnog preduzeća „Standard“ za 2024. godinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena