Yunet
 

Društvo

Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 9. februar 2024. • 00:00 •

Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju

Pokrajinska vlada uputila je danas, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i Humanitarnom organizacijom „Majka devet Jugovića“, zajedničku donaciju korisnicima socijalne pomoći i narodnim kuhinjama pri Eparhiji raško-prizrenskoj na Kosovu i Metohiji. Događaju je prisustvovao pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, koji je tim povodom istakao da Pokrajinska vlada i ove godine, kao i prethodnih, šalje humanitarnu pomoć našim sunarodnicima sa nadom da će teška vremena proći, iako, kako je naveo, nažalost, traju dugo i verovatno će jednako teška biti i narednih godina.

„Juče smo se za njih borili u Njujorku, danas u Novom Sadu, sutra u Gračanici, a poruka je uvek ista: mir i opstanak naše braće na Kosovu i Metohiji. To možemo uraditi političko-diplomatskim sredstvima, ali i humanitarnom aktivnošću. Verujem da ćemo svi zajedno – Republika Srbija, Autonomna Pokrajina Vojvodina i svi drugi, a posebno lokalne samouprave – pokazati koliko smo spremni i dorasli ovom trenutku. Politika je samo jedna: zajedništvo i uvek uz svoj narod. Verujem da je ostanak i opstanak naših sunarodnika izvestan ako to želimo solidarno i jedinstveno“, naveo je sekretar Milošević.

Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, koji je podsetio na to da je osnovni zadatak Crvenog krsta da ublaži ljudsku patnju i da nema boljeg načina da se to pokaže nego delima.

Donaciju namenjenu socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, u ukupnoj vrednosti od 6,3 miliona dinara.

Foto: Pokrajinska vlada

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena