Yunet
 

Kultura

Predavanje „Pauk nije bauk“ i izložba crteža „Pauk i devojka“

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. januar 2024. • 00:00 •

Predavanje „Pauk nije bauk“ i izložba crteža „Pauk i devojka“

U Muzeju grada, u nedelju 21. januara, održano je predavanje iz ciklusa „PAUK NIJE BAUK“, povodom obeležavanja Dana paukova.

Udruženje Paukovi Srbije pokrenulo je projekat „PAUK NIJE BAUK“ s ciljem da se što više ljudi u Srbiji upozna sa neobičnim svetom ovih životinja i nauči nešto novo. Sredstva za realizaciju projekta sakupljena su preko platforme Donacije.rs. Kampanja je bila izuzetno uspešna, te su prikupili više sredstava nego što su očekivali. Stoga su odlučili da dodaju još jedan grad za organizaciju „mini Dana paukova“.

Tokom novembra i decembra meseca posetili su 5 gradova (Niš, Kragujevac, Novi Sad, Vršac i Suboticu) i pružili svima priliku da prisustvuju tamo gde im je najbliže, kako bi čuli i naučili nešto novo. Kao Bonus grad, odabrali su Bačku Palanku.

Predavanja su bila otvorena za sve ljubitelje prirode, bez obzira na obrazovanje i zanimanje. Teme su bile prilagođene starijoj publici, a stručno su ih vodili predavači Gordana Grbić i Boris Ilić, koji su posle predavanja ostali da se druže s prisutnom publikom, razgovaraju i odgovaraju na pitanja.

Tom prilikom otvorena je i izložba dečijih crteža na temu „Pauk i devojka“, koja je prethodno bila izložena samo u Novom Sadu. Većina radova nastala je tokom 2021. godine, ali zbog Kovid mera, nisu mogli biti izloženi. Ova izložba biće postaljena u muzeju grada januara do 15. februara.

Foto: Kulturni centar Bačka Palanka

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena