Yunet
 

Sport

Nastavak prvenstva KSV

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 23. januar 2024. • 00:00 •

Nastavak prvenstva KSV

Počeo je nastavak prvenstva u takmičenjima Košarkaškog saveza Vojvodine. Na rasporedu su bile dve utakmice za pionire i kadete.

Prvo su nastupili pioniri rođeni 2009. godine, igrali su svoju utakmicu u Futogu. Sjajno su otvorili ovu utakmicu, odličnom odbranom u kojoj nisu dozvoljavali protivnicima da postignu koševe, poveli su sa 10:0. Međutim, situacija se promenila u drugom delu prvog perioda. Domaćini su zaigrali bolje i uspeli su da smanje prednost na 14:12. U drugoj četvrtini igralo se koš za koš. Velika borba s dobrim odbranama obe strane rezultirala je završetkom ovog perioda vodstvom Feniksa od 28:26.

Početkom trećeg dela igre, igrači Feniksa napravili su nekoliko grešaka, koje su domaćini uspešno iskoristili i poveli, ali je to bilo kratkog daha. Feniks se vratio dobroj igri i uspeo je ući u poslednji period s prednošću od 45:44. Do poslednja dva minuta vodila se izjednačena borba, kada igrači Feniksa nisu iskoristili dva napada, a domaćini su postigli koš. Više nije bilo vremena za preokret, pa je ekipa iz Futoga pobedila sa 58:63.

Drugu utakmicu odigrali su kadeti Feniksa protiv ekipe KK „Zicera“ iz Novog Sada. Prva utakmica posle pauze dobro je počela za Feniks. Odlično su igrali tokom celog prvog dela, pa su na kraju ovog dela vodili sa 19:13. Tokom drugog dela, gosti su zaigrali puno bolje i veoma brzo su preokrenuli rezultat, odlazeći na pauzu s prednošću od 37:41.

Od samog starta drugog poluvremena, Feniks igra znatno agresivnije u odbrani i koncentrisanije u napadu, pa se ponovo menja rezultat, Feniks preokreće, odigrali su veoma efikasno ovaj period i poveli su sa 64:54. I u poslednjoj četvrtini vodila se velika borba, gosti se nisu predavali, uspevali su nekoliko puta da smanje prednost na pet poena, ali igrači Feniksa nisu odstupali od svoje igre i na kraju su pobedili sa 84:78.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena