Yunet
 

Sport

Pioniri Feniksa u nastavku takmičenja doživeli jedan poraz i pobedu

TV Bačka Palanka • Redakcija TV Bačka Palanka • 30. januar 2024. • 00:00 •

Pioniri Feniksa u nastavku takmičenja doživeli jedan poraz i pobedu

Pioniri Feniksa su nastavili svoje takmičenje. U ovom kolu su ugostili ekipu KK „Spartak“ iz Subotice. Gosti su u ovaj meč ušli kao favoriti po plasmanu na tabeli. Ipak, to nije bila prepreka za igrače domaćina da odlično otpočnu ovaj meč i povedu sa 8:0. Ipak, gosti veoma brzo uspostavljaju ravnotežu u igri.

Velika borba za svaku loptu i svaki poen se vodila do kraja prvog dela. Malo više koncentracije su imali domaćini, pa vode na kraju prve četvrtine sa 20:19. U drugoj četvrtini se igrala malo bolja odbrana, pa su se samim tim poeni teže postizali. U takvom odnosu snalaženja, domaćini odlaze na veliki odmor sa prednošću od 37:31.

Na samom početku treće četvrtine gosti postižu šest brzih poena i uspevaju da izjednače, ali to je kratko trajalo. Domaćini vrlo brzo vraćaju prednost na svoju stranu i uspevaju da kontrolišu rezultat; krajem ovog perioda prvi put prednost domaćina je dvocifrena 55:45. Ovu prednost Feniks uspeva da održi do kraja ovog dela 58:50. Poslednji period Feniks nastavlja sa kontrolom igre i rezultata. Nekoliko puta prednost prelazi i deset poena, i rutinski privode utakmicu kraju, odnoseći značajnu pobedu sa rezultatom 84:74.

Mlađi pioniri Feniksa 2012 su dočekali ekipu iz Sombora. Gosti su od samog starta pokazali da su uigranija ekipa i poveli su sa velikih 12:31. U drugom periodu su igrači Feniksa uspeli da odigraju bolju odbranu i ne dozvole protivniku da još poveća prednost 21:40. U trećem delu gosti opet igraju puno bolje i povećavaju prednost na 27:61. Da bi u poslednjoj četvrtini igrali malo opuštenije, pa Feniks uspeva da ublaži poraz 36:67.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena